Dosadašnja kontrola hidrantske mreže u zgradama u Novom Pazaru pokazala je da gotovo 80 odsto tih stambenih objekata nema ispravnu opremu neophodnu za gašenje požara, pokazuju podaci Odjeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane.

U tom odjeljenju lokalne samouprave Novog Pazara su radiju Sto plus rekli da su im podatke o ispravnosti hidrantske mreže dostavili upravnici 31 zgrade i da je ona u 80 odsto slučajeva neupotrebljiva.

“Uglavnom se radi o nedostatku crijeva ili nekih drugih dijelova sistema koji su ukradeni ili jednostavno neispravni”, kazali su u tom Odeljenju.

Vanredna kontrola hidrantske mreže u novopazarskim višespratnicama naložena je nakon požara u stambenoj zgradi “Bor”, a u kojem su stradale tri žene.

Prema nezvaničnim informacijama, hidrantska mreža u tom objektu je bila neispravna.

“Održavanje ispravnosti hidrantske mreže, prema Zakonu o stanovanju, je obaveza stambene zajednice, odnosno stanara i upravnika, pa zato apelujemo na njih da izvrše neophodne popravke i nabave opremu koja nedostaje kako bi moglo efikasno da se djeluje u slučaju požara”, poručili su iz Odeljenja za vanredne situacije.

Planirano je da kontrola ispravnosti hidranata u zgradama u Novom Pazaru bude završena do kraja ovog mjeseca.

Prethodni tekstDeponije ugrožavaju Lim
Sledeći tekstIzetbegović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji

2 KOMENTARA

 1. Tako je to kada je svijest svedena na krađu
  Ne VASPITANJE
  I još više bezobraznih mladih
  Koje niko ne kontroliše
  I tako u krug
  Dok je vijeka i svijeta
  Ne disciplina i bahatost
  NE ZNANJE
  KOŠTA ŽIVOTE

 2. Pa nije cudo da ljudi gore u takvim zgradama. Cudi me i to mnogo: zasto Bosnjaci- Sandzaklije lopatama ne protjeraju Rasima i Sulju na put bez povratka.

Comments are closed.