Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar domaćin 22. Ramazanske trke (četvrtak, 17.00)

Novi Pazar domaćin 22. Ramazanske trke (četvrtak, 17.00)

novi-pazar-domacin-22-ramazanske-trke-(cetvrtak,-17.00)

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković najavio je danas da će na 22. Ramazanskoj trci u Novom Pazaru nastupiti najbolji domaći srednjeprugaši i srednjeprugašice.

“Trka je i ove godine u nespecifičnom terminu zbog epidemiološke situacije, ali i perioda potrebnog za oporavak našeg najboljeg atletičara, olimpijskog kandidata i učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva za mlađe seniore u Bergenu Elzana Bibića, iza kojeg su dve operacije creva. Najbitnije je da tradicija za ponos neće biti prekinuta”, rekao je Zuković.

Ramazanska trka zakazana je za 10. jun od 17 časova na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a najpre je predviđeno da nastupe mlađe kategorije.

Potom će trčati seniorke na 1.500 metara, gde bi osim Novopazarki Saime Murić, Teodore Simović, Mejre Mehmedović, Lenke Nikolić i Aiše Tahirović trebalo da startuju i atletičarke Crvene zvezde, Ćuprije, Čačka i Raške.

Za kraj je ostavljena nestandardna deonica od 2.000 metara za seniore, a u toj trci će novopazarski atletičar Elzan Bibić pokušati da sruši državni rekord Dragana Zdravkovića.

“Trka možda bude i međunarodna jer smo pozvali i atletičare iz Crne Gore, tačnije iz Bijelog Polja. U muškoj konkurenciji očekujemo Stenlija Kipruta, Miloša Maleševića, Nikolu Raičevića, Mirka Maunu, verujem i Nikolu Bursaća. Ramazanska trka imala je velike šampione, od prvog Darka Radomirovića do poslednjeg Elzana Bibića”, kazao je trener pazarskih atletičara Rifat Zilkić.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je trke, koju organizuju Atletski klub Novi Pazar i gradski Sportski savez.

“Drago mi je da ćemo u teškoj godini za sport organizovati takmičenje, koje za mene kao višestruku ucesnicu ima posebnu draž. Pozivam sve ljubitelje atletike da dođu i navijaju za naše atletičare, koji nas predstavljaju na domaćoj, ali i evropskoj i svetskoj sceni”, poručila je predsednica Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić.

Generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović naveo je da su posle duga pauze zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa u toj ustanovi željni organizacije velikih takmičenja.

“Jedva čekamo. Imamo veliki broj kvalitetnih atletičara i nadam se da će naši asovi poput Elzana Bibića i Teodore Simović pobediti pred domaćom publikom”, rekao je Zećirović.

M. Minić

Exit mobile version