Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar dobio ambulantu sportske medicine

Novi Pazar dobio ambulantu sportske medicine

Novi Pazar – Vlada Srbije podržaće realizaciju niza započetih i veliki broj novih projekata u Novom Pazaru. U skladu sa takvom politikom, gradonačelnik dr Meho Mahmutović ugostio Gorana Bojovića , direktora Zavoda za sport pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Akteri sastanka potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koja podrazumeva otvaranje ambulante za sportsku medicinu pri Domu zdravlja Novi Pazar. Projekat izuzetne vrednosti realizovaće se već od ponedeljka, a samo oprema, proizvedena na nemačkom tržištu, vredi jedanaest miliona dinara.

sportska_ambulanta_potpisivanje_2014_01

„Zavod za medicinu sporta obezbedio je opremu koja će biti dopremljena prema dogovoru, a koja je namenjena za potpune preglede kako profesionalnih sportista, tako i rekreativaca. To je za grad sa toliko mladih, sportski orijentisanih, izuzetno značajno, jer zakonska regulativa predviđa da sportiste pregledaju isključivo lekari specijalisti“, kazao je Bojović.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović kazao je da je republička vlast usmerila svoje interesovanje prema ovom kraju te će, kako je rekao uslediti konkretni rezultati i otvaranje novih radnih mesta, što je za građane najvažnije.

„Više od stotinu hiljada eura opreme, i garancija sportistima da će biti adekvatno pregledani, uz otvaranje radnih mesta, zapravo vrede neprocenjivo. Do sada smo bili svedoci problema koje su mladi sportisti imali pri pregledima. prvenstveno je bitna prevencija od smrti sportista usled adekvatnih pregleda , što ćemo na ovaj način eliminisati. Ministar Vanja Udovičić je održao svoje obećanje i ovo je samo jedan od velikih koraka koji nam uz podršku Vlade predstoje“, zaključio je Mahmutović. On je za sledeću radnu nedelju najavio otvaranje Gerontološkog centra i Zavoda za javno zdravlje Srbije.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

Exit mobile version