Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar dobija teren Mirsad Jahović

Novi Pazar dobija teren Mirsad Jahović

Novi Pazar u sredu 25. oktobra 2017. od 16.00 časova očekuje pravi spektakl! Mirsad Jahović, legenda Evrolige i građanin Novog Pazara, svečano će otvoriti 55. teren koji je kompanija MOZZART renovirala u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru”.

Pomen ovog košarkaškog diva mami osmehe njegovih sugrađana i gotovo svih ljubitelja košarke. Mirsad Jahović je bio MVP Evrolige, biran je više puta u idealni tim, i četvrti je najbolji skakač u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. Ove godine je, uz Dudu Ivkovića, Navara, Jasikevičijusa, Papalukasa… proglašen za Legendu Evrolige. Veoma sadržajnu karijeru gradio je u najvećim klubovima Evrope, ali i NBA lige – Efes Pilsen, Njujork Niksi, Milvoki, CSKA Moskva, Montepaski, Fenerbahče…

Kompanija MOZZART je akciju pokrenula svesna činjenice da mali tereni daju velike šampione i upravo zbog toga je 55. obnovljeno košarkaško igralište u Rekreacionom centru u Novom Pazaru. Ovaj teren je poznat kao mesto s kojeg su skautirani neki od vrhunskih evropskih igrača, odnosno kao igralište s dugom košarkaškom istorijom. Sada je ovaj teren opremljen profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručevima, kliritnim tablama i specijalnom podlogom po standardima FIBA 3X3 takmičenja. Verujemo da će treniranje i igra budućim šampionima sada biti mnogo lakša i uzbudljivija, jer, kako im je sam Mirsad poručio, „put do najviših košarkaških zvezda je neprestana utakmica, neka vaši uspesi počnu baš ovde”.

Deo svečanog otvaranja terena biće i takmičenje u šutiranju trojki u kojem najveštije očekuju nagrade, a  posebnost ovog takmičenja je u tome i što je humanitarnog karaktera.

Vidimo se u sredu od 16.00 časova na Rekreacionom!

Exit mobile version