Naslovna Sport Atletika Novi Pazar dobija atletski stadion?

Novi Pazar dobija atletski stadion?

atletikaGeneralni sekratar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je da veruje da će, na inicijativu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, u Novom Pazaru biti izgrađen atletski stadion.

“Vučić je ispunio sve što je obećao našoj atletici. Verujem da će presuditi njegova inicijativa i da će najviše zahvaljujući tome grad dobiti stazu za Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI) sledeće godine”, rekao je Branković novopazarskom radiju “Sto plus”. 

On je dodao da je upoznat sa činjenicom da u Novom Pazaru postoji problem lokacije za izgradnju atletskog centra.

“Znam da je jedini prostor na Vojničkim livadama koje pripadaju Vojsci Srbije, a nadam da će Grad i Ministarstvo odbrane pronaći rešenje. Pričali smo već o tom problemu sa Vučićem i ministrom odbrane (Nebojšom) Rodićem”, rekao je Branković.

“ASSbi mogao da pomogne u koordinaciji između Ministarstva odbrane i lokalne vlasti. Voleo bih da Novi Pazar kao svetski centar atletike dobije moderan stadion za MOSI, poput Prijepolja gde ovaj sport gotovo i ne postoji”, dodao je on.

Branković je izrazio očekivanje da će Novi Pazar stvoriti uslove da atletika u tom gradu postane sport “širokih narodnih masa”.

“Bez obzira na teške uslove, klub iz ovog grada je veoma ozbiljan, a atletičarka Amela Terzić potvrdila je klasu i kao mlađa seniorka. Nadam se da će biti učinjeno nešto konkretno na tom planu i da će se uslovi poboljšati”, rekao je Branković.

Novopazarski atletičari osvojili su u poslednjih osam godina 16 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.

 

Exit mobile version