Novi Pazar – Kako smo se uvjerili na licu mjesta, na raskrsnici ulica 7. jul i magistrale posljednjih noći spava djevojčica pod imenom T. sa nepoznatim prezimenom.
Ona ima šest godina. Saznali smo da joj je majka umrla, a da je otac socijalno nesposoban za starateljstvo.
Nezvanično smo saznali iz izvora bliskih policijskoj upravi u Novom Pazaru da je ovakvih slučajeva ima još i da ovo nije jedinstven slučaj. U tunelima iza i ispod Lučne zgrade ili Hotela Vrbak je moguće naići na djecu koja spavaju na ulici i nije uvijek riječ prosjacima.
Ova slika možda probudi dobrotvore da se pobrinu o izgradnji sirotišta u Novom Pazaru. Kako smo saznali, Islamska zajednica posjeduje plan i projekat za izgradnju sirotišta u Novom Pazaru, međutim projekat čeka na donatore. Djeca iz Novog Pazara koja ne posjeduju staratelje se šalju u sirotišta u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

2 KOMENTARA

  1. ako ste pravi muslimani necete dopustiti jadnoj djeci koja su socijalno ugrozena da spavaju po ulici.ne gradite vile svoja bogu pod nebesa i druge ustanove Koje i nisu prijeko potrebne …pomozite svojim malim neduznim melecima na ulici…….sramotno za jedno muslimansko mjesto…kako onda vi mislite da cete ici pred boga…………..mozda za to nas i kaznjava dragi Allah jer sve nam je prece od onog ljudskog………..

Comments are closed.