Naslovna Vijesti Biznis NOVI PAZAR – Deset miliona dinara za 100 radnih mjesta

NOVI PAZAR – Deset miliona dinara za 100 radnih mjesta

U cilju definisanja aktivnosti usmjerenih ka podsticanju zapošljavanja i poboljšanju poslovnog ambijenta na lokalnom nivou, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

„Saradnja grada sa Nacionalnom službom za zapošljavanje je izuzetna, kako sa centralom u Beogradu, tako sa filijalom u Novom Pazaru. Nezaposlenost je najveći problem u našoj zemlji i mi se na loklanom nivou neprekidno trudimo da taj problem ublažimo. Upravo su mere koje NSZ sprovodi doprinose stvaranju rezultata “, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, podsetivši da je na lokalnom nivou definisana jasna opredeljenost ka podršci domaćim firmama i njihovom pozicioniranju na tržištu.

Grad Novi Pazar je, kroz Lokalni akcioni plan a u partnerstvu sa Nacionalnom službom za ovu godinu izdvojio 10 milona dinara za program zapošljavanja stotinu lica iz kategorije mladih i teže zapošljivih lica.

Kako je rekao direkor novopazarske filijale NSZ Fahrudin Đekić, kroz programe aktivnog zapošljavanja na lokalnom nivou će do kraja ove godine proći oko pet stotina lica.

Nacionalna služba zapošljavanja, prema rečima direktora centrale Zorana Martinovića problem nezaposlenosti riješava koordinisanim djelovanjem sa svojim partnerima na tržištu rada, kako bi zajednički obezbjedili nova radna mjesta za građane, ekomski rast i razvoj.

“Naša velika prednost je razumevanje Novog Pazara za politiku zapošljavanja iz nadležnosti Republike. Korektnu saradnju imamo sa oko 150 opština i adova upravo na polju obezbeđivanja sredstava iz kojih se realizuju akcioni planovi lokalnih samouprava”, kazao je Martinović.

U pripremi je nacionalni akcioni plan zapošljavanja koji treba da sadrži i mjere sufinansiranja lokalnih samouprava u pogledu obezbjeđivanja radnih mjesta za građane.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i gradonačelnik Nihat Biševac obišli su nekoliko uspješnih novopazarskih kompanija. Tom prilikom preduzetnike su upoznali sa mogućnostima podsticaja za zapošljavanje novih radnika.

Exit mobile version