Novi Pazar: Debakl političkog performansa

Politika Vesti  Novi Pazar: Debakl političkog performansa 01/02/202301/02/20235 ViewsMirsad Jusufović, novi pazar, opozicija, sdp, sdpnovipazar, skupština Novi Pazar- ’’Jasno je i nedvosmileno da SDA Sandžaka i SPP nemaju većinu, niti će ikada imati, pogotovo ne na ovakav načine, bez izbora” poručio je  član Predsedništva SDP Mirsad Jusufović.

”Oni su danas doživeli debakl, jer svaka koalicija koja se zasniva na mržnji, koja nema principe, već samo mržnju prema trećem mora da doživi debakl”, kazao je on.

Politički performans opozicije On je poručio da je politički performans opozicije doživeo danas debakl. On je komentarisao neodržavanje sednice Skupštine Novog Pazara zakazane na zahtev odbornika opozicionih SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja.

Prazna skupštinska sala je, prema njegovim rečima, najbolja slika stanja u kojoj se nalazi neprincipijelna koalicija SDA- SPP, istakavši da su razotkrivene sve laži kojim su te dve partije obmanjivale građane.

Mirsad Jusufović, član Predsedništva SDP ’’Mi smo ljudski i na lep način tražili da se sednica održi u redovnom terminu. Mi ne bežimo od bilo kakve rasprave niti imamo razloge da se krijemo od bilo kakvih razgovora, dogovora, unapređenja rada i svega čemu Skupština treba da služi. Na sve naše apele oni su zahtevali i dalje da se sednica održi. Sednica se danas zapravo nije ni desila. Ko zakazuje sednicu treba i da obezbedi većinu’’ kazao je Jusufović.

Skupština grada, Novi Pazar Jusufović poziva na spuštanje tenzija Jusufović je pozvao opozicione stranke da spuste političke tenzije. Takođe i da ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene na tuzi i tragediji nekih porodica.

Podsetimo, odbornici dve opozicione stranke, SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja, tražile su da se održi sednica lokalnog parlamenta . Izneli  su zahtev da gradonačelnik Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama za očuvanje života i imovine građana tokom nedavnih poplava. Takođe, ocenili su da je, odbijanjem da sazove vanrednu sednicu Skupštine Novog Pazara, predsednica tog tela Anela Šemsović pokazala da su joj ”stranački ispred interesa građana”

Iz novopazarske skupštinske službe demantovali su te navode i istakli da će sednica biti zakazana u skladu sa Poslovnikom.

 

Senada Kalić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO