Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar danas slavi rođendan

Novi Pazar danas slavi rođendan

[sg_popup id=”3” event=”onload”][/sg_popup]

Novi Pazar – Povodom obeležavanja Dana grada u Novom Pazaru organizovane su brojne aktivnosti. 20.aprila održana je svečana skupština, na kojoj su odbornici dali saqglasnost za delu povelja zaslužnim za afirmaciju Novog Pazara, među kojima su ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, Odbojkaški klub Novi Pazar I predstavnik Udruženja Bosna- Sandžak Erdogan Edren. Najboljim osnovcima gradonačelnik Novog Pazra Nihat Biševac podelio je knjige. Za decu je organizovan maskembal, takmičenje u atletici, koje će biti održano u Hali sportova, a u Pendiku će se predsaviti pobednici ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih, koje će biti upriličeno ou 19:30h.

Za 20 sati zakazano je otvaranje izložbe SULU u Galeriji Multimedijalnog centra.

Svečani prijem, koji će biti održan u Domu omladine I na kojem će dobitnicima povelja biti uručena priznanja je u 19h.

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. Osnivač grada je turski vojskovođa Isa-beg Isaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Obeležavanje Dan agrad au Novom Pazaru počelo je 15.aprila i do sada su organizovane brojne edukativne, sportke i kulturno-zabavne manifestacije.

Exit mobile version