Novi Pazar će krajem sedmice prvi put biti domaćin međunarodne Zlatne rukavice

Novi Pazar će krajem sedmice prvi put biti domaćin međunarodne Zlatne rukavice, a bokserski program u Sportskoj dvorani Pendik startuje kvalifikacionim borbama zakazanim za petak od 17 časova.

Selekcija Srbije za predstojeći turnir priprema se u sali za borilačke sportove pri Dvorani Sportske akademije Douš, a predvodnici mladog talasa, 20-godišnji Semiz Aličić i Omer Ametović očekuju dobar boks i priželjukuju pune tribine.

Aličić je juniorski prvak Evrope od pre četiri godine u ruskoj Anapi, a sa dve pobede došao je do osmine finala na poslednjem Prvenstva sveta u Beogradu.

“Prošle godine imao sam šansu da objedinim omladinsku i seniorsku Zlatnu rukavicu, ali sam se razboleo neposredno pred turnir seniora u Loznici. Ove godine zbog toga imam dodatni motiv. Verujem da će tribine biti pune, što nama u ringu mnogo znači”, rekao je Aličić.

Ametović je kolekcionar evropskih bronzi u mlađim selekcijama, zaključno sa ovogodišnjom mlađeseniorskom u Poreču. Na planetarnom šampionatu 2021. u Beogradu, u osmini finala pružio je odličan otpor kasnijem osvajaču zlatne medalje Kazahstancu Temirtasu Žusupovu.

“Pre godinu dana u Loznici uzeo sam zlato u kategoriji, što ću pokušati da ponovim. Biće sjajno ako uspem. Ako ne, onda natrag u salu na trening. Inače, od onih sam što ih publika nosi tokom celog meča. Pozivam Novopazarce i sve ljibitelje boksa da dođu u što većem broju”, kazao je Ametović.

Polufinalne borbe na ovogodišnjoj Zlatnoj rukavici, 65. po redu, planirane su za subotu od 17 časova, dok je finale na programu u nedelju od 19 časova, sve u Sportskoj dvorani Pendik.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO