Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Budućnost Stare banje i dalje neizvesna

Novi Pazar : Budućnost Stare banje i dalje neizvesna

O Staroj novopazarskoj banji se poslednjih dana u javnosti intezivno govori. Prošlo je četiri godine od kada se za taj objekat bore razne istitucije, ali se još uvek ne zna u čijem je vlasništvu, jer su sudski sporovi traju već godinama.

Nevladine organizacije nedavno su pokrenule peticiju da se Stara banja vrati građanima, pristalice Muamera Zukorlića su još davno bez dozvole ušle u Staru banju, a sada kako saznajme,o rade na račišćavanju, vlasnik AD Lipa kaže da je ona u njegovom vlaništvu, a sudski sporovi se još uvek vode, tako da je budućnost ovog važnog objekta i dalje neizvesna.

Prošlo je četiri godine od kada se pod ne baš jasnim okolnostima srušio krov stare Novopazarske banje. Tada su pristalice Muamera Zukorlića zauzele taj objekat pod izgovorom da je vakufska imovina i da će ga renovirati. Međutim, od tada Stara banja propada. Vlasnik AD Lipa Ćerim Šemsović je prošle nedelje rekao da nijednim aktom nije utvrđeno da se radi o vakufskoj imovini, a da su prilikom primopredaje objekta 16.juna ove godine, u Staroj banji zatekli predstavnike Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kako rade na čišćenju, a koji su izvršnim radnicima Osnovnog suda i LIPE pretili da se više ne pojavljuju.

Šemsović je tada rekao da je izostala policijska asistencija. Iz Policijske uprave u Novom Pazaru dobili smo informaciju da na zahtev nije odgovoreno, jer se radilo o sudskom sporu između Ismeta Hasanovića I Ćerima Šemsovića.Kako saznajemo policija je obavila razgovor sa obe strane, a Hasanović ke rekao da se neće pojavljivati, kako je I bilo, te da se nije očekivalo da će doći do narušavanja reda I mira prilikom primopredaje. Međutim, da se u objektu nalaze pristalice Muamera Zukorlića nije bilo očekivano.

Građani smatraju da ovaj spor treba konačno da se reši, kako bi Staru banju mogli da koriste.

Exit mobile version