Naslovna Sandžak Novi Pazar NOVI PAZAR: Broj zaposlenih povećan za 10 odsto

NOVI PAZAR: Broj zaposlenih povećan za 10 odsto

Novi Pazar – Broj zaposlenih na području Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar povećan je ove godine za 10 odsto, saopšteno je danas medijima. Kroz različite programe aktivnih mera zapošljavanja posao je na određeno ili neodređeno vreme pronašlo 530 lica sa evidencije ove službe.

Filijala Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Pazaru je odavno opravdala svoje postojanje kao veoma važna institucija koja unapređuje položaj nezaposlenih lica na tržištu rada i smanjuje nezaposlenost u opštinama koje pokriva. Ova godina je bila veoma uspešna pre svega ostvarivanjem osnovnog cilja- smanjenja broja nezaposlenih za 10 odsto, ali i drugim aktivnostima.

„Mi i dalje imamo 18 do 19 hiljada aktivnih tražilaca posla tokom cele godine. Nije došlo ni do kakvog naglog porasta ovih brojki sve zahvaljući uspešno realizovanim merama aktivne politike zapošljavanja naše Filijale. Ove godine smo uposlili kroz različite programe 530 osoba. Kroz druge različite aktivnosti jedan broj nezaposlenih lica usmerili smo na dodatne obuke i usavršavanje za tržište rada“, kaže Aida Bojadžić, PR Filijale NSZ Novi Pazar.

Poverenje u Filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, kroz različite oblike saradnje, stekao je veliki broj poslodavaca, kao najvažniji segment tržišta rada, koji na taj način dolazi do odgovarajuće radne snage. Za najbolje poslodavce i ostvarenu saradnju sa njima proglašene su firme „Novi Pazar put“ i „Miki fas-2015“ iz Tutina.

Filijala NSZ je ove godine organizovala i dva veoma uspešna sajma zapošljavanja, od kojih jedan samostalno a drugi u saradnji sa Gradskom upravom Novog Pazara i Srpskom asocijacijom menadžera. Za najbolje organizovane sajamove ove godine proglašeni su upravo ovaj drugi u Novom Pazaru i sajam u Beogradu.

Exit mobile version