Naslovna Featured Istaknuto NOVI PAZAR: Bolji uslovi za đake i nastavnike Ugostiteljsko – turističke škole

NOVI PAZAR: Bolji uslovi za đake i nastavnike Ugostiteljsko – turističke škole

novi-pazar:-bolji-uslovi-za-djake-i-nastavnike-ugostiteljsko-–-turisticke-skole

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je Ugostiteljsko – turističku školu, u kojoj je u cilju prilagođavanja potrebama učenika i stvaranju što boljih usolova za odvijanje nastave, realizovan niz radova na rekonstrukciji objekta.

„Zgrada ove škole je jedna od najstarijih u gradu, u čiju smo adaptaciju za posledenje četiri godine uložili preko 10 miliona dinara. Želimo najbolje uslove za sve učenike i nastavnike, udvostručili smo zato za par godina ulaganje u obrazovanje, jer je investicija u obrazovanje sigurna investicija u budućnost Novog Pazara”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Direktor škole Iso Ćorović ističe da je izvršen niz ozbiljnih građevinskih radova na objektu škole, počev od zamene krova, unutrašnje i spošljašnje stolarije. Poslednja investicija, ističe, vredna je 2, 8 miliona dinara.

„Urađena je potpuna rekonstrukcija sanitarnih čvorova, ofarbana je fasada, postavljen video nadzor i led osvetljenje u celoj školi. Na redu su podovi i prema projektu, prizemlje će biti obloženo granitnom oblogom. Na zidovima se postavljaju kiselo otporne keramičke pločice i umesto starog stepeništa u jednom delu hodnika biće odrađene dve svlačionice, za učenike ugostiteljske struke. Podovi na spratu objekta su od vinila, koji je otporan na vlagu i mikroorganizme a u planu je i reparacija ograda i gelendera na untrašnjem stepeništu“, kazao je Ćorović.

Škola je, uz podršku Grada dobila i terene za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja a u perspektivi je, prema rečima direktora, potrebno dodatno opremanje -kabineta nastavnim sredstvima. Bolji materijalno tehnički uslovi će sigurni su, povećati interesovanje budućih srednjoškolaca za odabir nekog od niza atraktivnih smerova u Ugostiteljsko – turističkoj školi. Nastava se u ovoj koli se, uz odobrenje Ministarstva, još uvek odvija na daljinu, a povratak đaka u u klupe očekuje se sredinom februara.

indeksonline.rs

Exit mobile version