Novi Pazar : Bolji uslovi na grudnom odeljenju

Prva faza renoviranja grudnog odeljenja je završena, ali će se na poboljšanju uslova na tom odeljenju raditi i ubuduće.

„Sredstva za nastavak radova obezbeđena su prilikom posete resornog ministra toj instituciji“, rekao je direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek.

Zgrada grudnog odeljenja u Novom Pazaru izgrađena je pre 64 godine. Od tada je samo zamenjen krov. Vremenom, uslovi su postajali sve gori, a smanjen je i broj bolničkih postelja. Poznato je da na ovom odeljenju pacijenti borave I po nekoliko meseci, pa je zato izuzetno važno u kakvim se uslovima leče. Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek kaže da je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga I uslova na odeljenjima prioritet rukovodstva te institucije. Od nedavno počelo je renoviranje grudnog odeljenja.

“Incidenca je da se iz godine u godinu povećava broj pacijenata koji koriste usluge Grudnog odeljenja, a zadatak menadžmenta je da obezbedi ljudima adekvatne uslove za lečenje. S obzirom da su uslovi bili loši mi smo uspeli da prilikom posete ministra zdravlja Zlatibora Lončara obezbedimo i ovaj drugi deo sredstava, koji je bio kritičan. Očekujem da će nakon ovih radova pacijenti biti zadovoljni. Sledeće godine radiće se druga faza radova na renoviranju grudnog odeljenja. Odvojićemo pacijente koji se leče od tuberkuloze I ove druge, kako zakon nalaže, tako da će biti kompletno sređeno Pneumoftiziološko odeljenje”, rekao je Đerlek.

Jedan deo radova je završen. Medicinsko osoblje kaže da su pacijentima već uslovi znatno bolji.

U poslednjih godinu dana veliki je broj bitnih donacija stigao u Opštu bolnicu, koji su od velikog značaja za  bolju zdravstvenu uslugu građanima Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO