Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Atletski stadion spreman u predviđenom roku

Novi Pazar : Atletski stadion spreman u predviđenom roku

Radovi na izgradnji Atletskog stadiona teku predviđenom dinamikom. Budući centar evropske atletike obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, istakavši da „svi koji vole kraljicu sportova, imaju razloga za zadovoljstvo“.

Gradonačelnik Biševac je podsetio da je u toku postavljanje tartana na atletskoj stazi, za šta su potrebni specifični uslovi.

„I što se triče radova na tribini, možemo biti zadovoljni. Znamo da atletičari jedva čekaju da treninge obavljaju ovde, a nadamo se da će stadion biti u upotrebi do kraja godine“, istakao je Biševac.

U toku je druga faza igradnje tribine, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Faruka Suljevića, treća, završna faza vezana je za ograđivanje i rasvetu.

„Da bi stadion imao sve uslove i da može biti koristan u svim terminima, ne samo atletičarima već i mnogim drugim sportistima, imaćemo posla negde do proleća, ali će za atletske treninge, kako je gradonačelnik rekao, sve biti spremno do kraja godine“.

Atletski  stadion u Novom Pazaru je projekat vredan oko milion eura. Imaće tri  trkačke staze, borilišta za skakačke i bacačke discipline, te tunel za zimske pripreme. Projekat finansira resorno Ministarstvo, uz podršku grada.

Exit mobile version