Naslovna Tehnologija Apple Novi iPhone će biti predstavljen sedmog septembra

Novi iPhone će biti predstavljen sedmog septembra

Apple je juče pozvao medije na događaj koji će biti održan u sredu, 7. septembra 2016. godine u 10 sati po pacifičkom vremenu, odnosno u 19 sati po srednjeevropskom letnjem vremenu.

Događaj će biti održan u Bill Graham Civic Auditoriumu u San Francisku, a očekuje se da će glavna tema biti novi iPhone. Slogan za ovaj događaj je jednostavno – “Vidimo se sedmog“.

iPhone-7-2-1

Očekuje se da će Apple na ovom događaju predstaviti novu generaciju iPhone-a, iPhone 7 i iPhone 7 Plus, koji bi prema glasinama trebali imati nove kamere, brže procesore, novi Home taster osetljiv na pritisak, kao i bolju vodootpornost. Oba uređaja će oblikom biti vrlo slični iPhone-u 6s, sa par manjih razlika, poput pojednostavljenih antenskih linija, dodatnog zvučnika, kao i manjkom 3.5mm ulaza.

Među glasinama u vezi novog uređaja spominju se i veće LTE i Wi-Fi brzine, kao i povećanje minimalne količine prostora na uređaju sa 16 GB na 32 GB. Na novim modelima iPhone-a mogla bi se pojaviti i poboljšanja na displeju koja su prvi put predstavljena na novim iPad Pro 9.7” uređajima ranije ove godine, poput True Tone, a iPhone 7 Plus bi mogao dobiti i 3 GB RAM memorije kao i kameru sa dvostrukim sočivom, te novu maksimalnu količinu prostora od zapanjujućih 256 GB.

Mnogi korisnici smatraju kako bi i Mac računari mogli uskoro dobiti osveženje, a najiščekivaniji među njima, novi MacBook Pro, verovatno neće biti predstavljen na ovom događaju, već kasnije ove godine – najverovatnije u oktobru

Ono što znamo da će biti objavljeno su datumi izlaska novih operativnih sistema, iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 i tvOS 10. Očekuje se kako će iOS 10 i watchOS 3 izaći nešto pre novih iPhone-a (za koje postoje predviđanja da će izaći 16. ili 23. septembra), a macOS Sierra bi trebao izaći kasnije, verovatno krajem meseca. tvOS bi mogao pratiti izlazak iOS ili macOS.

Kao i prethodnih godina, događaj počinje u 10 sati po pacifičkom vremenu, odnosno u 19 sati po srednjeevropskom letnjem vremenu, a Apple će na svojoj web stranici omogućiti live stream.

Exit mobile version