Naslovna Sport Novi fudbaler indijskog Čenai Sitija Demir Avdić nada se uspešnoj sezoni

Novi fudbaler indijskog Čenai Sitija Demir Avdić nada se uspešnoj sezoni

novi-fudbaler-indijskog-cenai-sitija-demir-avdic-nada-se-uspesnoj-sezoni

Čenai (Indija) – Nakon nekoliko uspešnih sezona u Evropi, uključujući domaću Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Austriju i Švedsku, novopazarski napadač Demir Avdić nada se još jednoj uspešnoj epizodi u karijeri u Čenai Sitiju, u indijskoj I – ligi.

Četrnaesto izdanje indijskog drugoligaškog ranga, koje se ove godine održava iza zatvorenih vrata u Kolkati, počinje 9.januara kada svoj prvi susret Čenai Siti igra protiv Gokulama.

“Cilj je borba za vrh tabele i nadam se da ću biti od pomoći” kaže Avdić, jedan od 4 inostrane akvizicije ovog indijskog kluba.

“Oduševljen sam činjenicom da je Čenai Siti osvojio titulu pre dve sezone. Spreman sam da dobrim igrama dam doprinos ove sezone individualno, ali uvek insistiram na timskom rezultatu. Ako igramo dobro kao tim i ja ću biti zadovoljan”, dodao je 30-godišnji Avdić.

Ovogodišnje izdanje I – lige imaće veliki broj utakmica sa veoma kratkim pauzama za odmor izmedju njih. Govoreći o tome srbijanski napadač kaže:” Sigurno će biti teško. Dobar oporavak posle utakmice će biti važan i potreban. Kako su utakmice planirane na svaka 3-4 dana nadam se da ćemo moji saigrači i ja izbeći eventualne povrede i ostati spremni tokom cele sezone. Moramo se oporaviti maksimalno tokom dana bez utakmica i pokušati da pružimo najbolje na terenu. ”

Da bi se osiguralo sigurno i nesmetano funkcionisanje usred pandemije COVID, I – liga će biti organizovana u bio-sigurnom okruženju u Kolkati. Tokom sezone oni koji su uključeni biće ograničeni na timske hotele, trening terene i stadione.

Upitan da li je spreman za život u tzv. “balonu” Avdić kaže:” I pre mog dolaska ovakva situacija bila mi je poznata, tako da neće biti problema. Biće možda teško igračima na mentalnom planu ali takva je situacija sa svim timovima. Imaću svakodnevnu komunikaciju sa svojom porodicom i prijateljima tako da će mi taj period biti olakšan. ”

Dolazeća sezona u I – ligi biće debitantska Avdiću na azijskom tlu. Centarfor nekoliko evropskih klubova trenutno odrađuje predsezonu u Čenaiju i prezadovoljan je iskustvom u Indiji:

” Moje prve impresije su veoma pozitivne i iznad svakih mojih očekivanja”, dodao je Demir Avdić.

Exit mobile version