Naslovna Vijesti Politika Novi BNV u interesu Bošnjaka

Novi BNV u interesu Bošnjaka

novi-bnv-u-interesu-bosnjaka

Politika Vesti  Novi BNV u interesu Bošnjaka 12/12/202212/12/2022102 Viewsbnv, bošnjačkojedinstvo, formiranje BNV-a, Husein Memić, sda, sdp Nosioci četiri liste koje su danas konstituisale novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća rekli su danas da se još uvek nisu dogovorili o zajedničkom učešću u radu ovog nacionalnog organa.  Prema njihovim rečima pregovori o formiranju su još uvek u toku, a čiji će rezultati biti u najboljem interesu za Bošnjake.

Nosilac liste Sandžačke demokratske partije Husein Memić rekao da su oni ostali pri stavu da većnici svih lista treba zajedno da deluju i rade u novom sazivu BNV. Memić je rekao  da je  bilo dosta svađa i podela, te da je došlo vreme da Vijeće bude jedinstveno. “Možda od danas krene neka nova era u dijalogu. Verujem da mi možemo da se dogovorimo, da sednemo za sto i konstituišemo BNV apsolutno svi, jer je to u najvećem interesu za sve nas Bošnjake. Da li ćemo u tome uspeti, to ne zavisi od mene kao nosioca liste.Dosta je bilo I svađa I podela, a mi smo I u kampanji istacli da je potrebno jedinstvo. Naša želja je da bude mogućnosti da svi sednemo I das vi Bošnjaci budu pod jednom kapom, koja se zove Bošnjačko nacionalno vijeće”, rekao je Memić

Nosilac liste Stranke pravde i pomirenja Misala Pramenković rekla je da su oni zadovoljni tokom razgovora i pregovora o budućoj većini u BNV, te istakla da su većnici ove liste na raspolaganju za svaki vid saradnje. “Ono šta preferiramo i na čemu potenciramo je naš program, na koji smo se bazirali. Zapravo ova kampanja je i negde tačka zajedničkog delovanja i svakako moraju biti bošnjački nacionalni interesi i ona strana koja vidi sebe u konstruktivnom smislu delom budućeg saziva imaće otvorenog sagovornika sa naše strane“, rekla je Pramenković.

Prvi na listi “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” Fuad Baćićanin veruje da će se do 26. decembra, kada će biti održana prva sednica, postići dogovor i da će BNV u punom kapacitetu nastavi da radi. “U ovom periodu se razgovaralo, a čim danas nije održana prva sednica znači da dogovra nije bilo. Nadamo se da će onako kako je protekla kampanja, da će i prva sednica i čitav madat BNV proći u tom duhu, da će Bošnjaci raditi zajedno, da će vijećnici koji su izabrani biti svesni odgovornosti koju su preuzeli“, rekao je Baćićanin.

Nosilac liste “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović kaže da je i on učestvovao u razgovorima za novu većinu u BNV. “Verujem da je ovo optimalan rok do kojeg možemo doći do dogovora o novoj većini koja će upravljati BNV. Nadam se da ćemo u sledeću 2023. godinu ući u Vijeće sa punim kapacitetom“, rekao je Muratović.

Novi saziv BNV konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima četiri liste koje su osvojile mandate. Zakazana je i prva redovna sednica 26.decembra.

 

Podeli

Exit mobile version