Nove škole za dve nedelje

Danas održan sastanak predstavnika vlasti u Novom Pazaru i predstavnika Školske uprave Novog Pazara I Kraljeva na kom je bilo reči o mogućnosti da dve novoizgrađene škole počnu sa radom u predviđenom terminu, odnosno kada sa radom počnu I ostale škole.

nove kole za dve nedelje
Međutim, zbog nekoliko nedostataka škole će sa radiom početi za 15 dana.Prema rečima gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića postoji nekoliko nedostataka koji nisu vezani za obaveze koje su gradske vlasti trebale da ispune već Ministartvo prosvete koje, I ti nedostaci , naglašava Mahmutović, moraju biti ispunjeni kako bi škole na vreme počele sa radom.

Grad Novi Pazar je prema rečima Mahmutovića uradio svoj deo posla kada je izgradnja škoa u pitanju od dovođenja vode, izgradnje kanalizacije, kupovine dela zemlje z akanalizaciju, dovođenje struje I izgrdanju trafostanice. Za drugu, odnosno školu ’’Ćamil Sijarić’’ obaveze vlasti Novog Pazara bile su parterno uređenje, voda I kanalizacija što će prema njegovim rečima biti urađeno do petka. Rokove je, naglašava Mahmutovuić ispoštovala I Turska razvojna agencija TIKA. Kako škole ne bi pojedinačno počinjale sa radom na današnem sastanku dogovoreno je da se sačeka da radovi na školi ’’ Meša Selimović ‘’ budu završeni nakon čega će obe škole početi a radom u istom terminu.

I načelnik Školske uprave za Novi Pazar Mensur Memić veruje da će škole početi sa radom za dve nedelje. On je rekao da su u pitanju tehnički uslovi koji trebaju biti urađeni u obe škole, te da veruje da će svi uslovi biti ispunjeni da škole počnu sa radom s aminimalnim zakašnjenjem.

Načelnik Školske uprave iz Kraljeva Žarko Milosavljević rekaoje nakon sastanka rekao je da će svi činioci počev od lokalne samouprave I ministarstva da učenici u gradu koji ima veliki broj dece što komotnije I udobnije pohađaju nastavu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO