Naslovna Featured Istaknuto NOVE MERE ZA PRAZNIKE? Danas zaseda krizni štab, evo šta se razmatra

NOVE MERE ZA PRAZNIKE? Danas zaseda krizni štab, evo šta se razmatra

nove-mere-za-praznike?-danas-zaseda-krizni-stab,-evo-sta-se-razmatra

DANAS će biti održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj bi, prema najavama epidemiologa, trebalo da se donesu odluke o uslovima za ulazak u Srbiju u prazničnom periodu.

Sednica će biti održana u 15.30.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je juče da će morati da budu uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to poput onih koje su na snazi u tim državama.

– Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana – pojasnio je Tiodorović.

I epidemiolog Predrag Kon ističe da će na sednici Kriznog štaba svakako biti odlučeno o produženju mera koje već postoje i o eventualnom uvođenju novih.

– S tim što je razrešeno da li će biti novih mera na granicama – hoće, sad je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Tako da je to odlučeno – rekao je Kon.

Tiodorović je naveo i da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije, što se nije desilo, te da, iako možda postoji stagnacija, procena nije optimistička.

U tom smislu, naveo je da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, dodajući da sve zavisi od naše zajedničke odgovornosti.

Prethodna sednica Štaba održana je u petak i na njoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija, efekti postojećih mera, kao i mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i eventualni dolazak velikog broja građana Srbije u zemlju.

Izvor i foto: Tanjug

Exit mobile version