NOVE MERE ZA PRAZNIKE? Danas zaseda krizni štab, evo šta se razmatra

DANAS će biti održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj bi, prema najavama epidemiologa, trebalo da se donesu odluke o uslovima za ulazak u Srbiju u prazničnom periodu.

Sednica će biti održana u 15.30.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je juče da će morati da budu uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to poput onih koje su na snazi u tim državama.

– Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana – pojasnio je Tiodorović.

I epidemiolog Predrag Kon ističe da će na sednici Kriznog štaba svakako biti odlučeno o produženju mera koje već postoje i o eventualnom uvođenju novih.

– S tim što je razrešeno da li će biti novih mera na granicama – hoće, sad je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Tako da je to odlučeno – rekao je Kon.

Tiodorović je naveo i da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije, što se nije desilo, te da, iako možda postoji stagnacija, procena nije optimistička.

U tom smislu, naveo je da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, dodajući da sve zavisi od naše zajedničke odgovornosti.

Prethodna sednica Štaba održana je u petak i na njoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija, efekti postojećih mera, kao i mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i eventualni dolazak velikog broja građana Srbije u zemlju.

Izvor i foto: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO