Nove mere: Kraće radno vreme za vikend

Svi ugostiteljski objekti tokom vikenda, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne, radiće od 6 do 14h, a nakon toga je moguća dostava. Nije međutim, moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima nakon 14h.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnih, tako i onih u okviru hotela – služenje hrane i pića biće dozvoljeno samo na otvorenom, u baštama, a šalter usluga u objektima na ski stazama je takođe moguća samo do 14 časova.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića, mogu vršiti  24 časa dnevno.Hoteli mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima, dok je od 14 do 22 časa ova usluga dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, medicinske ordinacije, pozorišta, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada.

Frizerski i kozmetički saloni i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga mogu ovog vikenda da rade od 6 do 20 časova.

Nove mere su donete, kako je objasnila ministarka i epidemiološkinja Darja Kisić Tepavčević, zbog konstantnog rasta broja obolelih.

Podsećamo, Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema procentu građana koji su primili obe doze vakcine prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta i Rumunija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO