Naslovna Featured Istaknuto NOVE MERE DANAS ILI SUTRA, IMAĆU SASTANAK SA VUČIĆEM! Brnabić: Prema brojevima...

NOVE MERE DANAS ILI SUTRA, IMAĆU SASTANAK SA VUČIĆEM! Brnabić: Prema brojevima jutros u 8 sati, čini se da će biti TEŽAK DAN!

Premijerka je, govoreći o jučerašnjoj sednici Kriznog štaba, izjavila da je raspravljano o novim merama, a da su mišljenja različita

– Pratimo situaciju u celoj Evropi, uvođenje i relaksaciju mera u EU i šire i vodimo se i time u odnosu na našu situaciju. Posle ovog gostovanja imam sastanak sa Vučićem i zajedno ćemo razmotriti neke mere, a da li ćemo ići na restriktivnije mere, videćemo i od današnjeg broja zaraženih – kaže premijerka.

Ističe da, prema brojevima u 8 sati jutros, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak.

– Ja ću danas imati sastanak sa Vučićem da zajedno razmotrimo neke od predloženih mera, kao i ustavnost tih mera, tako da verujem da ćemo danas izaći sa novim merama, ako ne danas onda sutra. One će biti restriktivnije, a da li ćemo ići na najrestriktivnije zavisiće i od toga kako će danas tokom dana izgledati brojevi, pre svega novozaraženih. Obično je utorak izuzetno težak dan – rekla je premijerka za RTV Pink.

printscreen RTV Pink

– Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo – rekla je ona.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

– Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju – navela je ona.

Exit mobile version