Nove kuće za četiri porodice oštećene u poplavama

Novi Pazar – Četiri porodice koje su martovskim poplavama u Novom Pazaru izgubile svoje domove i koje se nalaze i dalje na privremenom boravku u Geronatološkom centru, dobiće nove montažne kuće od nemačke organizacije Radnička samarićanska federacija koja će donirati pomenute kuće. Dok im se ne izgrade kuće, Grad će porodicma plaćati privatan smeštaj, jer život u Gerontološkom centu nije adekvatan, pogotovo za porodice sa decom – istakao je član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Fevzija Murić.

 

 
 
Sve četiri porodice su nakon elementarnih nepogoda urgentno smeštene u Gerontološkom centru. Prema rečima člana Gradskog veća Fevzije Murića, jedna od tih porodica ima čak osam članova.
“Reč je o ranije nelegalno izgrađenim objektima koje je sada neophodno ukloniti, te nam u tom smislu predstoji mnogo posla na terenu. Onikma koji čekaju na svoje nove domove neophodno je strpljenje, ali verujem da će na kraju svi biti zadovoljni”, rekao je Murić, pojašnjavajući da se rasprostranjenost stambenih objekata za porodice ugrožene poplavama određuje prema broju članova domaćinstva a po normativno uređenim okvirima. U skladu sa tim, svaka od četiri kuće imače po 65 odnosno 85 metara kvadratnih.
Izgradnja četiri stambena objekta u Novom Pazaru deo je II faze programa „EU podrška poplavljenim područjima u Srbiji“ a na zahtev Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.
 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO