Nove informacije o brutalnom prebijanju Bošnjaka u Novom Pazaru! Evo kako policija namešta izveštaje u Bolnici! Doktor i policajac se smejali, polomio si nos na korubu od banane?

Novi Pazar – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su E.H. (1975) iz Novog Pazara zbog kako navode ometanja službenog lica.

Kako je policija navela u saopštenju osumnjičeni je pretio službenom licu.

Kako saznajemo od očevidaca sa lica mesta, u lokal su “upali” policajci i pičeli da postrojavaju više maloletnih lica koja su slavila punoletstvo drugarice. Prilikom legitimisanja lica, policajci Ljajić i Knežević su se bahato i grubo ophodili prema maloletnicima, na šta je E.H. reagovao – kazao nam je jedan od prisutnih.

– E.H. se tom prilikom obratio policajcima rečima “ne maltretirajte decu, slavili su rođendan, nije bilo nikakvih problrma” na šta su mu se zaleteli Ljajić i Knežević uz pretnje da se ne meša da ne bi i on dobio batine. Nakon što je E.H. rekao policajcima da nemaju pravo da ga biju, Knežević mu je zadao više udaraca u predelu lica i tom prilikom mu slomio nos.

Kako saznajemo, nakon privođenja, E.H. je odveden na obavezan lekarski pregled, gde su dežurni lekar i policajac, uz smeh, ustanovili da se oštećeni oklizao na korubu od banane. Nakon ove ustaljenje prakse, kada dodje do policijske torture, E.H. je odveden u novopazarski zatvor.

Kako nezvanično saznajemo, njemu je prećeno u prostorijama policijske uprave, i nudjena nagodba da ga puste uz garancije da nikom ne kaže da ga je Knežević tukao.

Inače mnogo je slučajeva koji ukazuju na neprofesionalan odnos pojedinih policajaca u Novom Pazaru i Sandžaku. Podsetimo da porodica Mavrića godinama pokušava da dokaže da im je sin nevin. Takodje, u više navrata brojni gradjani su se žalili na ponašanje policije. Najsvežije rane sandžaklija su ubistvo Fahrudina Skarepa u Tutinu, te slučaj Radetinac.

Kako saznajemo, brojni gradjani Novog Pazara ogorčeni su i razmišlja se o protestima protiv ovdašnje policije jer je krajnje vreme.

Svakako ne treba zaboraviti, da je ozbiljno narušen i balans u donosu Srbi – Bošnjaci u Policiji o čemu ćemo pisati u budućnosti, jer posedujemo svedočenja Bošnjaka učesnika na konkursima koji su odbijeni a na njihovo mesto primljeni Srbi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO