Naslovna Featured Istaknuto Nove cene grejanja za građane Novog Pazara! Od oktobra kvalitetno i kontinuirano...

Nove cene grejanja za građane Novog Pazara! Od oktobra kvalitetno i kontinuirano grejanje

nove-cene-grejanja-za-gradjane-novog-pazara!-od-oktobra-kvalitetno-i-kontinuirano-grejanje

Usluge gradske Toplane i grejanja građani u Novom Pazaru ubuduće će plaćati prema novom cenovniku. Sa druge strane, tvrde nadležni u JKP ”Gradska toplana” građani će od ove sezone moći da računaju na kontinuirano i kvalitetno grejanje.

”Režim nove kotlarnice biće 24h, i u njoj će biti instaliran bafer sa 100 kubika tople vode koji će gotovo trenutno biti na raspolaganju za korisnike” objašnjavaju iz Toplane.

Cena grejanja od ove sezone biće veća za 30 procenata u proseku. Uslovljena je, navode nadležni, rastom cene i troškova nabavke energenata i struje, te opšte krize izazvane aktuelnom situacijom u svetu, ali je, tvrde, i dalje najpovoljniji vid grejanja.

Za stambeni prostor od ove grejne sezone građani će plaćati 135 dinara po kvadratu, a za poslovni prostor 337,5 dinara po kvadratu.

Iz novopazarske Toplane, takođe ističu da je u gradu izgrađena potpuno nova toplovodna mreža u dužini od 2.7 kilomatara, te da će postojeća gradska mreža biti rekonstruisana, što podrazumeva zamenu postojećih cevima većeg promera.

Poslednje poskupljenje usluge grejanja bilo je pre devet godina s obzirom da je odlukom Vlade prošlogodišnje povećane cena vraćeno na cenovnik iz 2013/2014 godine.

Exit mobile version