Srijeda, 30 Novembra, 2022

Novčane nagrade i plakete za najbolje novopazarske učenike

Grad Novi Pazar je i ove godine nagradio najbolje učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, koji su predstavljajući svoju školu, generaciju i grad na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2021/2022. godini osvojili neko od prva tri mesta.

Grad je đacima i njihovim nastavnicima želeo da na ovaj način oda posebno priznanje. Plakete i novčane nagrade najuspešnijima uručili su gradonačelnik Nihat Biševac i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović.

„Iz godine u godinu, prepoznavši značaj obrazovanja, ulažemo sve više u kvalitet nastave, u uslove rada učenika i nastavnika u školama na teritoriji Novog Pazara. Obrazovanje je najveća investicija u budućnost svakog pojedinca ali i celog grada. Vi koji nas znanjem, i rezultatima na takmičenjima iz različitih oblasti nauke predstavljate na divan način i činite da budemo ponosni, najsvetlija ste budućnost zajednice. Čestitam učenicima, nastavnicima i profesorima i direktorima, ali i svim vašim porodicama, jer je rezultate moguće postići samo zajedničkim radom, uz mnogo truda i odricanja. Ponosni smo na vas i znanje koje posedujete“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da će grad nastaviti da se zalaže za unapređenje uslova u kojima će se generacije učenika i studenata obrazovati i usavršavati.

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim nastavnicima i profesorima koji su zajedničkim zalaganjem ostvarili zapažene rezultate na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima u nekoj oblasti uručene su novčane nagrade i plakete.

Grad Novi Pazar, uz ovakav vid podrške učenicima, tradicionalno stipendira najbolje novopazarske studente a sredstva iz budzeta namenjena za sektor obrazovanja su u poslednjih nekoliko godina udvostručena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO