NOVI PAZAR – Nakon serije obračuna na ulicama Novom Pazaru, potpukovnik policije i dosadašnji zamenik načelnika u PU Novi Pazar, Miljan Nikolić smenjen je, iako je na tu poziciju doveden pre dva meseca, saznaje Nova.rs.

Za indeksonline.rs ovu informaciju nisu mogli da potvrde iz PU Novi Pazar.

Dve pucnjave u roku od tri dana, sredinom decembra na ulicama Novog Pazara, prouzrokovali su pojačano prisustvo policije i Žandarmerije u ovom gradu. Nakon druge pucnjave, u kojoj je ranjen N. B., zbog svađe sa zamenikom višeg javnog tužioca Edisa Arifovića, dvojica tamošnjih inspektora su suspendovana zbog verbalnog sukoba, ali i što su neposredno pre pucnjave, sedeli sa N. B. Ova dvojica inspektora, kako smo već pisali, radili su do pre dva meseca na suzbijanju droga, a jedna od poslednjih akcija bilo je hapšenje jednog od članova kriminalne grupe Vlatka Tojagića.

Deset dana kasnije, izvor iz novopazarske policije tvrdi da je smenjen i zamenik načelnika Miljan Nikolić, koji je izabran na internom konkursu MUP-a krajem oktobra ove godine.

Imenovanje Nikolića (41) potpisao je tada ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nikolić je završio Školu unutrašnjih poslova i Ekonomski fakultet u Novom Sadu, a do sada je radio u Upravi kriminalističke policije, na kriminalističko-obaveštajnim poslovima.

Na poziciji zamenika načelnika novopazarske policije nasledio je Nebojšu Radisavljevića.

Nedelju dana ranije, za načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru izabran major policije Nermin Ljajić, koji je nasledio vršioca dužnosti generala Bogoljuba Živkovića, koji se vratio u Beograd.

nova.rs/indeksonline.rs