NOVAK SE POVUKAO SA OI: Izvinjavam se navijačima, telo mi je otkazalo

TOKIO – Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji koje sam razočarao, koji su očekivali od mene medalju. I ja sam, ali telo mi je jednostavno otkazalo, izjavio je najbolji teniser sveta Novak Ðoković, nakon što je ostao bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ðoković je prvo u meču za bronzu poražen od Španca Pabla Karenja Buste, a potom je zbog povrede predao meč za treće mesto u miksu sa Ninom Stojanović.

“Žao mi je i zbog Nine što nismo izašli na teren, ali jednostavno, otkazalo mi je potpuno telo, igrao sam pod lekovima, nenormnalnim bolovima i iscpljenošću. Nije jedna povreda u u pitanju, nego nego više i nadam se da me to neće sprečiti da učestvujem na US openu, koji je sledeci veliki cilj”, rekao je Ðoković novinarima u Tokiju.

Ne kajem se, ni što sam došao, ni što sam dao sve od sebe, kad si na Olimpijadi i predstavljaš svoju zemlju normalna je stvar da daš sve što ti je ostalo u “rezervi” i pokušaš da doneseš bar jednu medalju, dodao je svetski broj 1..

“Nazalost, treći put gubim polufinale, moje četvrte OI, samo sam jednom došao do bronze, za moje standarde, želje i očekivanja nije idealan rezultat. Srce mi je na mestu jer znam da sam dao sve od sebe, volim da igram za svoju zemlju, ali to je sport, nažalost, rezultat nije bio na mojoj strani, idemo dalje”.

Na pitanje da li su naredne Olimpijske igre u Parizu, za tri godine, daleko ili blizu, Ðoković je rekao:

“Tri godine, niej daleko, ali donekle i jeste, nemam više od 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj karijere, da mi je jasno da ću da odigram jos godinu-dve i to je to. Olimpijske igre ATP kup, Dejvis kup, gren slemovi, to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je privilegija i čast i želim da igram u Parizu i dalje, nadam se nekom boljem ishodu, ako budem tamo, da osvojim barem jednu medalju”, istakao je vidno emotivno “skrhani” Ðoković.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO