Novak rutinski “otvorio” Akapulko

557

Novak Đoković uspešno je završio posao u prvom kolu ATP turnira u Akapulku.

Nakon sat i 34 minuta igre Novak je u dva seta savladao Martina Kližana, 6:3, 7:6 (7:4).

Nije bilo najbolje kada je Novakova igra u pitanju, ali bilo je teško očekivati spektakularnu igru jer je od poslednjeg takmičarskog meča koji je Đoković odigrao prošlo više od mesec dana.

Neobično je počeo meč i već u prvim gemovima prvog seta obojica igrača su morala da spašavaju brejk lopte, u čemu je do kraja ovog dela igre bolji bio Đoković. Kada je poveo sa 4:2 prednost nije ispuštao i rutinski je set priveo kraju.

U drugom setu je prvi do brejka ponovo stigao Đoković, koji je potvrdom brejka poveo sa 2:0, ali je Kližan uspeo da se vrati na 2:2. Usledila je serija od dva vezana gema za Kližana, a Novak je ponovo vratio brejk pa je na kraju drugo set rešen u tajbrejku u kome je presudio jedan mini brejk više za Đokovića.

Na kraju je statistika pokazivala mnogo bolju partiju Đokovića nego što je to možda izgledalo na terenu, ali ono što je prikazao bilo je sasvim dovoljno za plasman u naredno kolo. Zanimljivost ovog duela su svakako i poeni koje je Kližan osvajao nakon drop šotova – Slovak je dobio svih šest poena kada je “skratio” loptu.

izvor: N1