Novac ubijenih Đokića krio i u usisivaču Džonić ubio rođake da bi vratio dugove?

Novac koji je ukraden kada je porodica Đokić ubijena pronađen je u kući osumnjičenog Gorana Džonića i u dvorištu kuće njegovog sina S. Dž. Upravo je novac, kako se sumnja, bio motiv ovog svirepog zločina, jer je Džonić bio dužan više desetina hiljada evra.

Goran Džonić je uhapšen juče zbog sumnje da je počinio trostruko ubistvo 26. septembra u ataru sela Moravac, kada je, kako se sumnja, oteo, ubio, a potom zapalio tela Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, sa kojima je u rodbinskim odnosima.

Nakon hapšenja policija je prekopavala dvorište kuće njegovog sina S. Sž, koji je vojno lice, i tamo je u jednoj plitkokj tupi pronašla zalopan novac, oko 43 hiljade evra.

Novac je bio zakopan u dvorištu kuće njegovog sina

Deo novca je pronađen kasnije u njegovoj porodičnoj kući, koju je policija pretraživala od podruma do plafona. Za sada nepoznatu svotu novca Goran je krio u usisivaču.

Policija je pretražila Džpnićevu kuću i u usisivaču je pronašla deo novca.

Kako “Blic” nezvanično saznje, Goran Džonić je u poslednje vreme upao u dugove i zato se pretpostavlja da je novac koji je Goran Đokić imao, a koji je nakon ubistva ukraden, bio motiv za ovaj svirepi zločin.

Osumnjičeni Džonić je brat od tetke ubijenog Đokića i živi u neposrednoj blizini njihove porodične kuće u Moravcu. Prema rečima komšija, njih svojica su bili veoma bliski i ubijeni je imao puno poverenje u brata, pa se drugi motiv osim novca za sada ne nazire.

Goran Džonić je vatrogasac u penziji

Đokići su ubijeni 26. septembra kada su se vraćali iz Moravca gde su bili kod Goranove majke u svoj stan u Aleksincu. Porodica je nakon dva dana prijavila nestanak, a potraga za njima je trajala sve do drugog oktobra kada je u selu Tešica pronađen njihov zapaljeni automobil, a nedugo nakon toga i zapaljena tela Đokića u ataru sela Moravac.

Džonić je te večeri oko ponoći na skuteru presreo rođake. Na koji način ih je tačno namamio da ga prate do zabačenog dela u ataru sela Moravac ili ih je tamo odveo pod pretnjom pištoljem za sada nije poznato.

Kako saznaje “Blic”, ubistvo je počinio na izuzetno brutalan način i to tako što je prvo ubio Gordanu Đokić sa dva hica – jednim u grudi, a drugim u glavu dok su njena ćerka Lidija i suprug Goran to gledali, a potom je likvidirao i Lidiju, a tek na kraju svog brata od tetke Gorana.

Nakon što ih je ubio, tela porodice Đokić njihov rođak je polio benzinom, koji je tu ranije doneo i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tela izgorela gotovo do neprepoznatljivosti, Džonić ih je odvukao do šiblja, prekrio ih granama i tu ostavio.

U danima potrage, raspitivao se kako policija napreduje i da li ima vesti o njegovim rođacima. Ubijenoj porodici je došao i a sahranu.

Priveden je juče u popodnevnim časovima.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

BLIC

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO