Nova Varoš: Izrada budžeta za narednu godinu u završnoj fazi

Nova Varoš – Kreiranje budžeta opštine Nova Varoš za narednu godinu nalazi se u završnoj fazi, pred odbornike lokalnog parlamenta trebalo bi da se nađe pre 20. decembra. Budžet će prema rečima prvog čoveka ove opštine Radosava Vasiljevića, biti razvojnog karaktera i sadržaće između ostalog subvencije za razvoj turizma, poljoprivrede, otvaranje novih radnih mesta. Radiće se i brojni infrastrukturni projekti gde će akcenat biti stavljen na rešavanje problema vodosnabdevanja u seoskom područiju.

“Najveći deo sredstava biće uložen u razvoj turizma, od te ideje nikako ne smemo da odustanemo. Veliki deo sredstava biće opredeljen za poljoprivredu ali i za subvencije za otvaranje novih radnih mesta. Što se tiče infrastrukture, usporićemo sa asfaltiranjem ulica, odnosno radićemo samo tamo gde je to neminovno i gde se mora. Zbog toga će značajan deo sredstava biti opredeljen u rešavanju problema sa vodosnabdevanjem seoskom područija, i to pre svih u Božeticu i okolnim selima”, ističe predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Opština podno Zlatara nastaviće da ulaže i u obrazovanje, biće zadražana i manifestacija Zlatarfest a u planu su i nove manifestacije. Predsednik opštine kaže da ni mediji neće biti zaboravljeni, ove godine u budžetu za informisanje bilo je predviđeno 3 milona dinara.

“Ta stavka u budžetu od naredne godine biće uvećana s tim što će biti pooštren kriterijum oko raspodele sredstava gde će se strogo voditi računa ko zaista ta sredstva treba da i dobije. Nama je vazno da pored lokalnog stanovništva o našem radu bude informisana, na jedan objektivan način i cela Srbija”, zaključuje Vasiljević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO