Nova podrška građanima Novog Pazara da pokrenu sopstveni biznis

NOVI PAZAR – U okviru projekta “Reintegracija – podrška povratnicima po sporazumu o readmisiji”, mladima do 30 godina, uglavnom romske nacionalnosti, koji su konkurisali za grantove, podeljena je oprema i mašine za pokreta sopstvenog biznisa.

“Ceo projekat traje dve godine, završava se u decembru. Jedna od komponenti je podela opreme i mašina u cilju podrške održivom zapošljavanju. Podelili smo različite mašine i aparate, zavisno od delatnosti za koju su ljudi konkurisali. Grad nastavlja aktivnosti, ceo ovaj projekat je vredan 1 200 000 eura, a naredni, za koji pregovaramo i koji ćemo nadam se realizovati, vredan je između dva i tri miliona eura i takođe bi trebalo da traje dve godine”, rekao je član Gradskog veća Fevzija Murić.

Nosilac projekta je nemačka organizacija Samarićanski pokret (ABS), a glavni implementator je Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC). Projekat realizuje Grad Novi Pazar, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak, a uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO