Naslovna Featured Istaknuto Nova odluka za đake od ponedeljka, u tri grada onlajn nastava u...

Nova odluka za đake od ponedeljka, u tri grada onlajn nastava u srednjim školama

nova-odluka-za-djake-od-ponedeljka,-u-tri-grada-onlajn-nastava-u-srednjim-skolama

Ministarstvo prosvete donelo je danas novu odluku o tome kako će osnovci i srednjoškolci pohađati nastavu od ponedeljka 27. septembra. U tri grada učenici srednjih škola prelaze na onlajn nastavu.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 27. septembra 2021. godine primenjivaće se u VII i VIII razredu OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji četiri lokalne samouprave:

Ivanjica Lajkovac Valjevo Kragujevac DRUGI MODEL nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 27. septembra 2021. godine primenjivaće u SREDNJIM ŠKOLAMA na teritoriji 18 lokalnih samouprava.

Beograd Valjevo Vranje Leskovac Lajkovac Lebane Prokuplje Ub Čačak Bajina Bašta Velika Plana  

Vladičin Han Ljig Kragujevac Sjenica Šabac Niš i Sremska Mitrovica TREĆI MODEL nastave (ONLAJN NASTAVA) primenjivaće se od ponedeljka, 27. septembra u SREDNJIM ŠKOLAMA na teritoriji tri lokalne samouprave.

Ivanjica Novi Pazar Užice Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja.

Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rešenje za učenike..

 

Izvor: Blic

 

 

Podeli

Exit mobile version