Naslovna Featured Istaknuto Nova dva digitalna rendgena za OB Novi Pazar od Ministarstva zdravlja

Nova dva digitalna rendgena za OB Novi Pazar od Ministarstva zdravlja

nova-dva-digitalna-rendgena-za-ob-novi-pazar-od-ministarstva-zdravlja

 Opšta bolnica Novi Pazar dobila je od Ministarstva zdravlja dva nova digitalna rendgen aparata namenjena trenutno za sva snimanja covid pacijenata. Jedan je već instaliran i stavljen u funkciju u covid 1 ambulatnti a drugi će biti osposobljen na starom ATD odeljenju. Ovi aparati su, kako ističe načelnik Dijagnostičkog centra, dr Jusuf Nuković, od velikog značaja i za pacijente i lekare.

Menadžment novopazarske Opšte bolnice i u ovim teškim vremenima kada još traje borba protiv korone, trudi se da unapredi sistem rada. Zalaganje je prepoznalo i Ministarstvo zdravlja pa je ovoj zdravstvenoj ustanovi i doniralo ova dva aparata u vrednosti od 27 miliona dinara. Sada će biti mnogo lakše i brže odraditi potrebna snimanja pacijentima obolelim od korona virusa.

“Ovde mi ne stajemo. Nama je potrebno još aparata kako bi mogli da funkcionišemo i pružamo kvalitetne zdravstvene usluge pacijentima i trudićemo se da ih nabavimo”, kazao je načelnik Dijagnostičkog centra dr Jusuf Nuković.

U planu je i raspisivanje javne nabavke za dodatak digitalnom rendgenu a to je C luk koji je posebno značajan za ortopede pa i sve ostale hiruške grane. Aparat vrši snimanje pacijenta u toku operacije što jako pomaže i olakšava lekaru da uradi operaciju. I za ovo je Ministarstvo izdvojilo 11 miliona dinara.

Dr Nuković je najavio i nabavku stodvadesetosmoslajsnog skenera koji je mnogo bolji od skenera koji Opšta bolnica trenutno ima jer on ima određene programe za takozvanu CT koronarografiju, odosno skenersko snimajne najsitnijih krvnih sudova srca koji će biti od velike pomoći hirurzima u angio sali pri  hiruškim intervencijama.

Pored Ministarstva zdravlja Opštoj bolnici Novi Pazar u nabavci nekih aparata pomogli su i humani sugrađani. Nekolicina njih je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala određene kompjuterske sisteme sa medicinskim ekranom koji olakšava čitanje snimaka, naročito u slučajevima saobraćajnih nezgoda gde tehničar na licu mesta može snimiti povređenog i odmah slike poslati radiologu na ciljani fax i na taj način uštedeti vreme koje je potrebno za spašavanje povređenog.

Unapređenje uslova rada zaposlenima i još bolje i kvalitetnije pružanje usluga pacijentima je prioritet ove zdravstvene ustanove.

B.V.

Exit mobile version