Nova buster stanica počinje sa radom u ponedeljak

Buster stanica koja se nalazi na potezu Ulice Gavrila Principa zvanično će biti puštena u rad u ponedjeljak sa početkom 12 časova.

 Rad ove stanice će, prema najavama, u mnogome unaprediti postojeće vodosnabdevanje u gradu, a driektor JKP Vodovod i kanalizacija Hanefija Brničanin pozvao je sve građane da prisustvuju ovom znčajnom događaju. Do sada su vršena ispitivanja elektro-opreme kao sastvnim dijeloima buster  stanice. Za to su angažovani stručnajci predstavnici firme Elektrovolt iz Kraljeva koji su provreili kako se ova pumpa ponaša u posebnim i ekstremnim uslovima.

Takođe oni su proverili reakcije na visoki i niski napon u samom postrojenju,  a sutra će se sprovesti  hidro-mašinske probe. Brničanin ističe i da je valika odgovornost na samim radnicima i svima koji su uključeni u kontrolu rada pumpe posebno zbog činjenice što je novoizgrađena stanica jako složen i veliki hidraulični sistem.

Stanica počinje sa radom u ponedeljak, a to je, kažu u Vodovodu, samo prvi korak u poboljšanju kompletnog vodosnabdevanja grada.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO