Naslovna Sandžak Novi Pazar Njeguš – U utakmicu sa 120% snage

Njeguš – U utakmicu sa 120% snage

Novi Pazar – Prštaće kraj Jošanice u velikom derbiju. To je više nego očigledno i pre prvog zvižduka sudije Anđelovskog.

Domaćin, motivisan i naoštren, naročito nakon poraza u Ivanjici, sa neskrivenim ambicijama, da prigrabi ceo plen i ostane u vrhu. Strateg, Zoran Njeguš je svestan važnosti duela, u kome, kako će napomenuo, biti teškol, ali da njegovi izabranici, uz ogromnu podršku sa tribina, moraju samouvereno izaći na teren i tražiti šansu za trijumfom.

Njeguš je naglasio da njegov tim potpuno spreman dočekuje popularne ćurane, a uz kvalitete svog tima, mladi stručnjak se uzda i u podršku sa tribina u derbiju, jer je kako kaže, ona će biti potrebna svih 90 minuta

-Dobili smo Vojvodinu, ali ne sa 70 posto snage, nego mnogo više.U svaku utakmicu se mora ući 120 posto, da bi se izborila pobeda.

Rivala, strateg plavih, veoma dobro poznaje i ceni.

-Po meni vezni red im je jedan od boljih u ligi,sa bekovima koji žele da se ubacuju,imaju dobru polukontru i kontru, „gusti“ su na sredini terena. Moramo voditi računa da na tom delu terena što manje grešimo. Uostalom, fudbal je takav, što manje grešiš to je povoljnije za tvoju ekipu.

On je takođe napomenuo da je razgovarao sa igračima nakon poraza u Ivanjici, koji je okarakterisao kao mali psihološki pad, a ne nedostatak želje.

– Pobednički mentalitet ne može svako da ima, to profesionalni fudbaler mora da nosi u glavi. Zato i postoji razlika između osrednjih i vrhunskih igrača. Ukoliko žele treće mesto, moji igrači moraju da se naviknu da se podjednako dobro i fizički i psihički pripremaju, da vode sportski život i budu posvećeni ovom poslu. Nema: ne mogu, nego, mogu,želim i hoću, jer samo maksimalnim pristupom u svakoj utakmici može da se dođe do cilja. Rekao sam Jagodina je kvalitetan tim, mi takođe, tako da su to neki sitni detalji, koji mogu da prelome duel.

Njeguš nema personalnih problema, svi kandidati za startnu postavu su mu na raspolaganju, ali je još uvek enigma, za kojih 11 će se odlučiti. Utakmica: Novi Pazar – Jagodina, počinje u subotu od 15:30 na Gradskom stadionu. Sudijsku šestorku predvodi Novica Anđelovski iz Kačareva.

Exit mobile version