Njeguš sprema zamku „svojima“

Prvi put otkako su članovi elite, Pazarci će pred punim tribinama, dočekati tradicionalnog rivala iz Užica.

O značaju utakmice za obe ekipe je izlišno govoriti. Domaćin pobedom želi da nastavi „evropski san“, dok se Užičani grčevito bore za opstanak. Četa Ljubiše Stamenkovića je, uvek neugodan takmac na Gradskom stadoinu.Trener Pazaraca, Zoran Njeguš prognozira da će i u subotu biti teška utakmica.

– Nama su preko potrebna tri boda da bi smo imali mir u kući i da bi tim četvrtim, petim mestom držali priključak, dok je Sloboda na priličnoj vetrometini u borbi za opstanak. Gledao sam  ih protiv Spartaka, nadigrali su ih u sred Subotice. Bili su odlični. To je sasvim tim koji zaslužuje mnogo više bodova nego što trenutno ima . Ipak, jedina naša ideja su tri nova boda i mi ćemo jurišati da ih osvojimo.Videli ste kakva je liga,  nije lako nikoga dobiti, niko nikoga nije „razbio“ i dao mu mnogo golova. Utakmice su izjednačene i teške, smatra Užičanin na klupi Novog Pazara i napominje da će jedan od problema predstavljati vremenski uslovi.

– Teren je prilično natopljen vodom i u zavisnosti od njegovog stanja, doneću odluku o startnih 11.Nama je bio preko  potreban mir pred ovu utakmicu. Hoću da fudbaleri hladne glave i vrelog srca istrče  na teren i ostvare pobedu.

Ere strateg plavih ceni, još je pod utiskom duela u Subotici i svestan je odakle preti najveća opasnost.

– Jasno mi je šta treba da se radi. Moramo odgovoriti  na njihovu agresivnost i čvrstinu.Ako teren  bude težak, pod vodom i blatnjav, moramo pokušati da dugim loptama  prebacimo težište igre na njihovu polovinu . Na njihovu agresivnost odgovoriti još agresivnije, probijati po bokovima, probati centaršutevima  i  šutevima  na gol. Jednostavno probaćemo da igramo raznovrsno. Videćemo koliko će uslovi i protivnik to dozvoliti.Verujem u naš trijumf, ističe Njeguš, rođeni Užičanin. Kraj Đetinje je započeo karijeru, stekao ime, odakle je nastavio ka Crvenoj zvezdi i Španiji.  Neizbežno je i pitanje emocija, ali kod trenera Pazaraca, dileme ni tu nema.

– Ovo je profesionalizam i samo su mi bitna tri boda Slobodi, naravno,  želim sve najbolje, no, samo pozitivan rezultat je ono o čemu razmišljam. Nema emocija, decidiran je mladi stručnjak.

UPRAVA ČASTI „NEŽNIJI POL“

Kao što je red i običaj, u Upravi Novog Pazara su,shosdno subotnjem prazniku, danu žena, odlučili da časte pripadnice „lepšeg pola“. Za sve njih će ulaz na derbi biti besplatan.

Utakmica: Novi Pazar – Sloboda Point igra se u subotu od 14 časova na Gradskom stadionu.

E. Nailović, A. Grbović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO