Naslovna Sandžak Novi Pazar Njeguš – Jedina opcija je pobeda!

Njeguš – Jedina opcija je pobeda!

Novi Pazar – Pet „posnih“ duela je iza fudbalera Novog Pazara, koji će neprijatni niz, pokušati da prekinu u meču, protiv nimalo naivnog i kvalitetnog gosta sa Dušanovca.

Svestan važnosti ovg vojevanja je i trener plavih, Zoran Njeguš.

-Dugo smo bez pobede i vreme je da u subotu, trijumfom protiv Voždovca, vratimo psihološku stabilnost u ekipi iz prvih prolećnih kola. Verujem da ćemo uspeti da prekinemo loš niz i uknjižimo veoma važna tri boda.

Mladi stručnjak ima problema u poslednjoj liniji, konkretno na desnom boku,obzirom da su van stroja, zbog povreda i Đorđević i Stevanović, pa će, kako je rekao, u toku dana odlučiti ko bi mogao da bude prinudna alternativa na toj poziciji.

Novi Pazar je već pet kola bez pobede. Voždovac, predvođen Stefanom Babovićem i trenerom Milinkovićem, biće još jedan vraški težak izazov.

-Ovo je baš dobra utakmica da se pokaže koliko su psihološki stabilni,sigurno da je ostavilo traga,ali šteta je što nemamo sve igrače na raspolaganju,što nemamo sve igrače na raspolaganju za sutrašnju utakmicu, što mora da se improvizuje to mesto desnog spoljnog.

O rivalu, Njeguš govori sa uvažavanjem.

– Voždovac je osvojio 19 bodova u prolećnom delu,šest pobeda kući. I verovatno dobro igraju na veštačkoj travi. Na strani nisu toliko upisali bodova,možda im ne odgovara podloga, prirodna trava,međutim, ja sam rekao, Milinković je dobar trener,koji se dokazao u Srbiji i dosta dboro mu timovi taktički igraju, odgovorno disciplinovano,tako da Voždovac nimalo lak protivnik neće biti.

Na pitanje da li je meč protiv „Zmajeva“ presudan za njegov ostanak na klupi Novog Pazara, Njeguš je rekao.

Pa vidite, niko mi iz uprave to nije rekao. U ozbiljnim klubovima, otprilike, se najavi,kaže,možda ako ne pobedite, vreme je da idete,da bih znao, ali ja ne znam, niko me iz uprave nije obavestio. Naravno, ja sam rekao da treneri žive od bodova,stvar uprave je da proceni koliko smo imali težak raspored i dve jake utakmice, Partizan i Zvezdu.Možda da su bile neke druge utakmice ovde,pa samo sa tri boda više, da smo pobedili jednu i jednom igrali nerešeno,možda bi, taj bodovni saldo bio bi sigurno bolji.Ali, dobro nije alibi uopšte. Treba napraviti dobru procenu,da li svi igrači imaju pravu konkurenciju,i da li ih je to malo opustilo.No, to je za analizu za upravu kluba i za sportski sektor. Na meni je da radim što bolje i da sutra pobedimo utakmicu, kazao je Njeguš.

Utakmica: Novi Pazar- Voždovac počinje u subotu u 16 časova na Gradskom stadionu.

izvor.Rtv

Exit mobile version