Njeguš: Gol nas približava trijumfu kraj Moravice

Plavi će kraj Moravice pokušati da sruše još jednu tradiciju i prvi put u zvaničnim odmeravanjima snaga, savladaju Javor u gostima. Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Njeguš napominje da poraz u subotu, svakako nije opcija njegovom timu, koji grabi ka trećem mestu.

 “Njima je ovo možda i poslednji voz za opstanak, ali ako želimo u Evropu ne odgovara nam da izgubimo. Svako ima svoj ulog, trebaće  puno živaca i strpljenja, a mi ćemo sačekati šansu da dođemo do bodova”,smatra mladi stručnjak, koji je svojevremeno bio na klupi Ivanjičana, a bez obzira na lošu situaciju Javora, dosta ih uvažava.

“Teško je tamo igrati, a nedavno im se vratio iskusni trener Slavenko Kuzeljević. Respektujem ih, imaju kvalitet i takmičarski duh. To je moj bivši klub, vodio sam ih nekih osam meseci, ali prošlo je dosta vremena. Imao sam sreću da pre tri i po godine dođem u Javor koji je dobro selektirao Radovan Ćurčić”, podseća Njeguš.
Recept za pobedu se sastoji od nekoliko bitnih segmenata.

” Moramo sprečiti centaršuteve prema snalažljivom napadaču Stevanu Račiću. Od ostalih, Predrag Đorđević je dobar bek, a Nemanja Vidić odličan vezni igrač. Ipak, ako želimo da dobijemo, moramo biti bolji u svim segmentima, a gol nas približava cilju.

Protiv OFK Beograda smo se zahvaljujući jednom golu vratili kući s tri boda. Dobro radimo defanzivni blok, primamo malo golova, a činjenica je da ih Javor malo daje. Statistika može mnogo reći, može i da prevari, ali moramo da imamo plan kako da dođemo do bodova i da ga se pridržavamo”, rekao je Njeguš i dodao da još nije odlučio kome će ukazati šansu kraj Moravice. „ Imam par dilema oko sastava, mnogo zavisi od vremenskih uslova Ako bude kiše, biće dosta duela, pa ću shodno tome i odlučiti“, zaključio je kormilar plavih, koji jedino neće moći da računa na Ivana Obrovca. Ovaj poudani vezista će izostati zbog povrede zadnje lože na meču sa Vojvodinom.

Inače, Kecap i drugovi će u Ivanjici, u utakmici koja počinje u subotu u 14:30, imati podršku oko 300 svojih navijača.
Što se bodovnog salda tiče, Novi Pazar je četvrti na tabeli sa 34 boda, a Javor je na pretposlednjem mestu sa upola slabijim učinkom.
E. Nailović

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO