NISU SE UDRUŽILI U IME ALLAHA, DA LI ĆE SE UDRUŽITI U IME SRBIJE? Zukorlić i Jusufspahić će “osvajati” pare Saudijske Arabije!

Muamer Zukorlić imenovan je skoro za šefa poslaničke grupe za saradnju sa Saudijskom Arabijom u kojoj će, po svemu sudeći, morati da sarađuje i to vrlo prisno sa tamošnjim ambasadorom, njegovim doskorašnjim najvećim neprijateljem Muhamedom Jusufspahićem.

Da bi se neki dobro odradio mora da se radi i koordinira, a takva koordinacija ide između ambasade Srbije u Arabiji gde je ambasador Jusufspahić i predsednika tela prijateljstva kojom rukovodi Zukorlić. Dva ljuta neprijatelja koja nisu mogla da se udruže u ime vere sada će morati da se udruže u ime Srbije i fotelje.

Zukorlić, će morati da putuje u Arabiju a tamo će njega morati da dočekuje ambasador Jusufspahić, kako će oni sarađivati i da li će raditi dobro ostaje da se vidi.

Ali, ako se ispostavi da tandem ljutih protivnika dobro radi postavlja se pitanje zbog čega se nisu udružili i izmirili islamske zajednice koje drže u zavađi već duži niz godina, gde ima ranjenih, podeljenih porodica, džemata, braće i prijatelja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO