Ništa od titule u Meksiku, Kirjos zaustavio Novaka

524

Novak Đoković je izgubio od Nika Kirjosa rezultatom 7:6 (9), 7:5 u četvrtfinalu turnira u Akapulku, koji je trebalo da mu posluži kao “dopuna kalendara”.

Kontroverzni Kirjos je u svom prvom duelu sa Novakom upisao jednu od najvećih pobeda u karijeri pre svega zahvaljujući fantastičnom servisu – 25 as udaraca

To oružje mu je pomoglo da kompletira retku “tripletu” na turu, jer mladi Australijanac iza sebe ima i pobede nad Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u prvim međusobnim duelima.

Kirjos je, konstantno oslanjajući se na servis, bez mnogo problema prokrčio put do uzbudljivog taj-brejka u prvom setu.

Kada je nakon ukupno sat vremena igre uspeo je da stigne do 1:0, bilo je potpuno jasno od koga zavisi ishod meča.

Momak čiji talenat konstantno preti da će eksplodirati, bilo na dobar, bilo na najgori mogući način, diktirao je tempo i pitanje je bilo samo da li će on uspeti da održi ritam i živce pod kontrolom, a ne hoće li se Novak trgnuti.

Najbolji teniser Srbije je odigrao solidan meč, ali je i ovog puta nedostajalo ono što ga je pre godina dana suvereno držalo na prvom mestu na svetu.

Đoković ni u drugom setu nije uspevao da bolje pročita servise rivala, ritern nije stizao kada je trebalo, a sve se raspalo u 12. gemu kada je Kirjos nakon još jednog u nizu servis gemova sa nulom dodao gas, iskoristio veliki Novakov pad koncentracije i bez izgubljenog poena napravio brejk za 7:5.

Novak je tokom meča samo jednom uspeo da pripreti Kirjosu, ali jedna brejk lopta nije bila dovoljna da se nastavi pohod ka tituli na meksičkom debiju.

izvor: B92