Ništa od nastupa Hukića na Olimpijskim igrama!

0
375

Bokser Muamer Hukić (31), svetski šampion u poluteškoj kategoriji u verziji IBO, imao je ogromnu želju da nastupi za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju, ali od pohoda na zlatnu medalju na kraju neće biti ništa.

Na njegovom putu ka Brazilu isprečio se nemački RTL, vlasnik prava prenosa svih Hukićevih mečeva, koji ne želi da svog ekskluzivca prepusti državnom servisu ARD, TV kući zaduženoj za sliku sa olimpijskih borilišta.

Ova vest zatekla je Hukića u Novom Pazaru, gde bokserski šampion već nekoliko dana odmara sa porodicom.

– Boli me što neću imati priliku da Srbiji donesem sigurnu zlatnu medalju. Poslednjih meseci sam sve podredio tom cilju. Svetska amaterska federacija je blizu donošenja odluke da prvi put dozvoli profesionalcima učešće na Olimpijskim igrama, ali su se pre toga isprečile neke druge stvari. Nemački RTL je u mene uložio mnogo novca i sada ne želi da me prepusti konkurenciji. Tako je to u svetu profesionalizma, pravila igre su jako surova i tu nema kompromisa – kaže za „Alo!“ Muamer Hukić.

Bio si ubeđen da bi Srbiji doneo najsjajniju olimpijsku medalju u teškoj kategoriji?
– Da bih tamo izgubio meč, morao bih da boksujem jednom rukom, a drugu da mi vežu iza leđa.

Ipak, pratićeš Igre u Riju?
– Sada mi ne preostaje ništa drugo nego da zdušno navijam za srpske vaterpoliste, odbojkašice, košarkašice, za naše atletičare i strelce… Naravno, Novak Đoković je najveći adut Srbije. Jedini način da ga spreče da osvoji zlatnu medalju je da mu bace koru od banane, da se tako oklizne i povredi. Verujem i u Asmira Kolašinca. Upoznao sam ga pre desetak dana. Vredan je i dobar momak, siguran sam da će i on doneti medalju svojoj zemlji.

Bodrićeš i nemačke sportiste?
– Nemačka je država koja mi je dala sve. Tamo sam od osme godine i među nemačkim sportistima imam mnogo prijatelja. Logično je da će mi biti drago da i oni uzmu što više medalja.

Kako provodiš dane u Novom Pazaru?
– Ovde imam puno rodbine i prijatelja. Moj otac je napravio porodičnu kuću, pomažem svima koliko mogu. Prija mi pažnja koju dobijam od naroda i tražim način kako da mu se odužim. Planiram da pokrenem neki biznis, da otvorimo nova radna mesta za što više Novopazaraca. Mnogo je nezaposlene omladine. Verujem da zajedno možemo da napravimo dosta korisnih stvari za Srbiju.

Uživam u pečenju
Priznaje Muamer da mu je tokom boravka u Novom Pazaru najteže da zadrži režim ishrane koji je striktan za sve profesionalne sportiste. – Otkako sam došao iz Nemačke, svaki dan jedem pečenje. Jednostavno, ne mogu da se obuzdam. Vaga pokazuje da sam prešišao stotku, moraću da smršam na 91 kilogram. Srećom, lako gubim kilograme, pa neće biti problem kad se vratim u ring. Žene me najčešće mole da im otkrijem tajnu brzog mršavljenja, ali ja je ne odajem tako lako – uz osmeh će bokserski šampion.

Vučić gleda moje borbe!
Ne krije Muamer da mu je velika želja da boksuje u beogradskoj „Areni“. – Pričao sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem na tu temu i rekao mi je da će mi omogućiti bokserski spektakl u Beogradu. Upoznao sam premijera još pre tri godine na nekom prijemu, razmenili smo telefone i ostali u kontaktu. Rekao mi je da obožava boks i da je gledao moje mečeve. Inače, ne pripadam ni jednoj stranci, ali podržavam Vučića jer je mnogo uradio za Srbiju. Uverio sam se da ga i u Nemačkoj izuzetno cene. Da se razumemo, apolitična sam ličnost, ali ću uvek podržati svakog državnika koji doprinosi boljitku Srbije, iz koje god partije da dolazi – kaže Hukić.

74_1000x0

Tajson mi je idol

Kao jedan od najznačajnih susreta sa bokserskim legendama Hukić ističe onaj sa Majkom Tajsonom. – Kada sam ga ugledao u Las Vegasu, obradovao sam se kao dete. Odrastao sam na Tajsonovim bokserskim mečevima, noću sam ustajao kako bih ga gledao na TV-u, a sada mi se ukazala prilika da ga upoznam, da ga dodirnem. Ruka mu je kao lopata, a čini mi se da nosi cipele broj 50. Legenda za sva vremena – oduševljeno će Muamer.

izvor: ALO