Naslovna Featured Istaknuto Nikola Ratkov i Marija Stanić pobednici 24. Ćakovog memorijala u plivanju

Nikola Ratkov i Marija Stanić pobednici 24. Ćakovog memorijala u plivanju

nikola-ratkov-i-marija-stanic-pobednici-24.-cakovog-memorijala-u-plivanju

Plivač Radničkog 1969 iz Kragujevca Nikola Ratkov i takmičarka novosadske Vojvodine Marija Stanić pobednici su trka na pet kilometara, koje su održane u okviru 24. Memorijala Safet Mavrić Ćako na jezeru Gazivode.

Među 23 plivača, Ratkov je trijumfovao ispred klupskog kolege Nemanje Živkovića i trećeplasiranog Borislava Fermanovića iz subotičkog kluba Spartak Prozivka.

Stanić je slavila u konkurenciji 14 plivačica, a drugo i treće mesto osvojili su Reka Varga iz bečejskog Swim stara i još jedna predstavnica Vojvodine Tamara Stanić.

U muškom maratonu na pet kilometara, kod dečaka starosti od 10 do 11 godina pobedio je Akoš Pišpek iz Sportskog udruženja Šark iz Kanjiže, posle kojeg je u cilj ušao član novopazarsklog Delfina 2007 Lazar Filipović.

U kategoriji plivača uzrasta od 12 do 13 godina najbolji je bio Srđan Banda iz somborskog Poleta, dok su aduti Šarka Uroš Gmijović i Kristian Kovač zauzeli drugo i treće mesto.

Kod takmičara starosti 14 i 15 godina na najvišem stepeniku pobedničkog postolja našao se Stefan Nićin iz Swim stara, a na drugoj i trećoj poziciji završili su njegov klupski kolega Marko Lončarski i plivač Delfina 2007 Ramiz Gračanin.

Član Poleta Aleksa Duduković pobedio je među plivačiima koji imaju 16 i 17 godina, dok su kao drugi i treći okončali Mitar Šarković iz Radničkog 1969 i Petar Petrović predstavnik Delfina 2007 Petar Petrović.

Poredak kod takmičara uzrasta 18 i 19 godina, tim redosledom, glasio je Nemanja Živković, Borislav Fermanović i plivač Delfina 2007 Gavrilo Milenković.

Osim pobede u glavnoj trci muškog programa, Nikola Ratkov je bio najbolji i u kategoriji od 20 do 24 godine, a Enes Beharović iz Šarka slavio je u konkurenciji između 25 i 29 godina.

As Delfina 2007 Jasmin Gračanin je kod takmičara starosti od 35 do 39 godine nadmašio predsatvnika Šarka Kornela Mesaroša, dok je zlato u kategoriji od 50 do 54 godine uzeo Saša Vasić iz beogradskog Trijumfa, a srebro i bronzu Dragan Jankulovski iz Novog Sada i plivač Kanjiže Endre Hajdu.

Član Tikveškog delfina iz Makedonije Bosko Iliev bio je najbrži kod plivača starosne dobi od 55 do 59 godina.

U ženskoj konkurenciji, kod takmičarki starih između 12 i 13 godina pobedila je Julia Tomin iz Šarka, dok je u uzrastu od 14 do 15 godina poredak glasio Reka Varga, Tamara Stanić i članica Delfina 2007 Sara Dražanin.

Trku plivačica koje imaju 16 i 17 dobila je Timea Erdeg iz Swim stara, ispred Sare Petrović iz beogradskog BPK-a i predstavnice kluba Spartak prozivka Bojane Fermanović, a u kategorijama od 18 do 19, odnosno od 40 do 44 godine, trijumfe su ostvarile Marija Stanić i Snežana Sarajkić.

Na kraćim deonicama, u uzrastu od sedam do devet godina pobedila je Nađa Bačevac iz Plivačkog kluba Novi Pazar u ženskoj, dok je poredak u muškoj konkurenciji u toj kategoriji glasio Vahid Redžović (Delfin 2007), Osman Imamović (Novi Pazar) i Amir Alić.

Kod osnovaca od prvih do četvrtih razreda na 50 metara, kod devojčica je pobedila Ajša Čepeljac iz Delfina 2007, ispred plivačica Novog Pazara Nađe Mumdžić i trećeplasirane Mele Mumdžić, a kod dečaka je još jedan trijumf ostvario Akos Pišpek, posle kojeg su u cilj ušli Daris Redžović i Mustafa Redžović iz Delfina 2007.

U trkama na 200 metara, u ženskoj konkurenciji, tim redosledom, na pobedničkom postolju našle su se Anja Filipović i Esma Lakota iz Delfina 2007, odnosno Mejra Zećirović iz Novog Pazara, a u muškoj prednjačio je takmičar Delfina 2007 Davud Dupljak, posle kojeg su u cilj ušli Uroš Gmijović i Patrik Koso iz Šarka.

Na 500 metara potpuno su dominirali plivački Delfina 2007, gde je kod devojčica podedak glasio Sara Dražanin, Sumeja Lakota i Ajša Lakota, a u muškoj Ramiz Gračanin, Davud Dupljak i Petar Petrović.

Najbolji ribolovac na jezeru Gazivode bio je Ismail Fujaljkić, ispred Senada Gračanina i Miljana Vukomanovića na trećoj poziciji, dok je u kategoriji pionira trijumfovao Eldar Hamzić, a na drugom i trećem mestu završili su Tahir Omerović i Evelina Pejić.

U konkurenciji mušičara, koji su se nadmetali na reci Raški pobedio je Tamer Izberović, a kao drugi i treći završili su Kenan Dupljak i Aladin Melajac.

Najveću ribu na tom takmičenju ulovio je Elmir Hadrović, koji je sa 13 godina bio i najmlađi mušičar.

Planinari su prešli svoju transferzalu, a priznanje je u ime Planinarskog kluba Sandžak primio Basar Čarovac.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj manifestacije, koju je organizovao pazarski Sportski savez, uz pomoć Plivačkog kluba Delfin 2007 i Plivačkog kluba Novi Pazar, Gradske organizacije sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarskog kluba Sandžak.

M. Minić

Exit mobile version