Nikad veća ulaganja u infrastrukturne projekte u obrazovanju u Novom Pazaru

U jednoj od najstarijih novopazarskih škola, Osnovnoj školi “Stefan Nemanja”, u toku je rekonstrukcija fiskulturne sale, što predstavlja deo šireg ulaganja u obrazovanje u Novom Pazaru. Ovaj projekat označava jednu od najuspešnijih godina za grad kada su u pitanju infrastrukturne investicije u obrazovanju.

“Ulaganje u obrazovanje nema alternativu. Strateški ulažemo u obrazovanje jer je to naš cilj – da mladi imaju najsavremenije uslove za pohađanje nastave,” istakao je Ensar Škrijelj, član Gradskog veća. On je dodao da je planirana kompletna rekonstrukcija fiskulturne sale, svlačionica, kao i sanacija sedam učionica i fasade na poslednjem delu zgrade.

Radove na školi finansiraju Grad Novi Pazar i Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku, a ukupna vrednost investicija iznosi 15 miliona dinara. Ove aktivnosti ne samo da će poboljšati uslove za učenike, već će i doprineti ukupnom razvoju obrazovne infrastrukture u ovom delu Srbije.

Kroz ovakve projekte, grad Novi Pazar pokazuje opredeljenje za unapređenje obrazovnog sistema i pružanje adekvatnog okruženja za razvoj mladih generacija. Očekuje se da će završetak radova značajno poboljšati kvalitet nastave i doprineti zdravijem i aktivnijem načinu života učenika.

Ovo ulaganje u obrazovanje jasno ukazuje na prioritet koji lokalne vlasti daju budućnosti mladih i razvoj zajednice, a sve s ciljem izgradnje savremenog i funkcionalnog obrazovnog sistema.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO