Naslovna Sport Fudbal NIKAD LOŠIJA IGRA, NIKAD VAŽNIJI BODOVI

NIKAD LOŠIJA IGRA, NIKAD VAŽNIJI BODOVI

Fortuna je ovoga puta bila na strani fudbalera Novog Pazara. Napredak je bio bolji, a Pazar srećniji. Minimalna pobeda (0:1) zadržala je plavo-bele u trci za izlazak na evropsku scenu.

Ništa nije vredno pomena sa ove utakmice osim tri golema boda. Kruševljani su imali dve stopostotne šanse i nekoliko poluprilika, Pazarci osim voleja Filipovića u prvom poluvremenu, skoro da ozbiljnije nisu ni pripretili. Sve do solo prodora fenomenalnog Majdevca, posle kojeg je fauliran nadomak protivničkog gola i sudiji Lukiću nije preostalo ništa nego da pokažr na kreč.

Ipak, plavo-beli nisu ličili na sebe. Ovo je bez sumnje njihovo najlošije izdanje u tekućoj sezoni. Jedino opravdanje možr biti katastrofalno loš teren, na kojem je bilo teško uspostaviti pas-igru.

Sredina terena ponovo je u potpunosti zakazala. Mladi Momčilović je bio jedina svetla tačka. Sa svega 21 godinu igra kao najiskusniji igrač u timu. U ovom trenutku je verovatno jedan od najboljih bonus igrača u Super ligi.

Nažalost, osetilo se odsustvo Djurickovića u veznom redu. Majdevac je tako ostajao bez upotrebljivih lopti i vrlo često bez ikakve pomoći igrača iz sredine terena kojima bi odlagao lopte. 

Utakmica u Krusevcu pokazala je i koliko ekipi nedostaje “požuteli” Pešukić, koji verovatno igra najbolju sezonu u karijeri.

Sledeće subote Pazar dočekuje ekipu Mladosti GAT. Ovih sedam bodova iz tri protekla kola neće puno vredeti bez pobede nad Novosadjanima. Biće to teška utakmica, kako zbog uspona forme GAT-a, tako i zbog imperativa pobede plavo-belih.

Evropa je još uvek daleko, ali ipak nešto bliže nego sto je bila pre ovog kola. Za Pazarce je svaka sledeća utakmica praktično kvalifikaciona.

Borba za Evropu ne trpi kikseve.

E. Pramenković

Exit mobile version