Naslovna Vijesti NI NOŽ MU NE MOŽE NIŠTA: Ekran novog iPhone-a je neuništiv (VIDEO)

NI NOŽ MU NE MOŽE NIŠTA: Ekran novog iPhone-a je neuništiv (VIDEO)

Za razliku od “Gorilla Glass” zaštitnog sloja koji je korišćen na iPhone-u 5S, za iPhone 6 korišćeni su kristali safira koji su tanki kao papir, neverovatno otporni i savitljivi

Na YouTube-u pojavio se video-klip u kojem je prikazan ekran za predstojeći iPhone 6 sa dijagonalom od 4,7 inča. Ono što je fascinantno u svemu tome je činjenica da čak ni nož ne može da ga ogrebe.

Korisnik YouTube-a, Markes Braunli uspeo je da se “dokopa” super-izdržljivog ekrana koji je napravljen od safira, a koji će se naći na novom iPhone-u. On je prvo nožem pokušao da ga ogrebe, a kada mu to nije pošlo za rukom, pokušao je i ključevima, ali nije uspeo da ostavi nijednu ogrebotinu.

Braunli kaže da je ekran original, a dobio ga je od Sonija Dikinsona koji je poznat po tome da dobija delove iPhone-a pre nego što se on nađe u prodaji.

Za razliku od “Gorilla Glass” zaštitnog sloja koji je korišćen na iPhone-u 5S, kristali safira su tanki kao papir i mogu da izdrže intenzivan pritisak. Apple je već koristio safir na kameri iPhone-a 5S, a ovaj materijal se takođe koristi u satovima i objektivima.

Video pokazuje koliko je ekran savitljiv, a Braunli je čak uspeo da ga savije pod uglom od skoro 90 stepeni.

Pogledajte video:

Exit mobile version