Naslovna Featured Istaknuto NEZASIT! Zukorlić pored imena tražio da mu stoji titula MUFTI!

NEZASIT! Zukorlić pored imena tražio da mu stoji titula MUFTI!

Narodni poslanik i lider BDZ-a Muamer Zukorlić zatražio je od administracije Narodne Skupštine da na njegovoj vizit karti uz titulu “narodni poslanik” bude dodata još jedna “mufti“! Oni su mu izašli u susret tako da sada raspolaže “vizitkama” kakvim je u potpunosti zadovoljan.

– To je nešto sasvim uobičajno, muftija ili mufti na engleskom je zapravo titula, i ona zauvek ostaje. Kada sam podneo ostavku na titulu muftije ja sam prestao biti muftija u administrativnom smislu, dok u versko-akademskom ne, to je večita titula. Sada za mene najčešće pišu bivši muftija, ali ja se ne ljutim jer neće mi kruna pasti sa glave, jer ja sam ono što jesam, ali kada je reč o zvanju onda je ispravno da se kaže naroni poslanik muftija Zukorlić. U tom slučaju niti će muftija ugroziti narodnog poslanika, niti će narodni poslanik ugroziti muftiju – objašnjava Zukorlić za “Alo!“.

Zukorlićeva vizitkarta

Zukorlićeva vizitkarta, Foto: RAS

Dodaje, i da čuveni automobil na čijim registarskim tablicama piše “mufti“i dalje koristi.

– Taj automobil postao je kao muzejski eksponat. Zbog bezbednosti imam na raspolaganju više automobila, ali taj beli bmw sa mufti tablicama, i dalje je aktuelan, neću ga menjati – navodi on.

Inače, Zukorlić, se u utorak sastao sa ambasadorom Katara Mubarak Bin Fahad Al-Thanijem sa kojim je razgovarao o modalitetima buduće saradnje parlamentarnih grupa prijateljstava dve zemlje i potencijalnim investicijama.

– Sa velikim zadovoljstvom ću po formiranju PGP sa Katarom u Narodnoj skupštini, svoje poznavanje arapskog sveta i svoja iskustva u saradnji sa muslimanskim zemljama, staviti u službu unapređenja odnosa između dve države. Važno je prevazići činjenicu da Srbija i Katar imaju relativno mlade diplomatske odnose i afirmisati tu saradnju. Arapski svet je polje mog interesovanja i poznavanja, govorim arapski jako dobro, jer sam studirao na arpaksom, i upućan sam u sve prilike tamo. Sa ambasadorom sam dogovarao okvire neke naše buduće saradnje i sigurno je da će ova grupa prijateljsva raditi punim akpacitetom – kaže Zukorlić za “Alo!” i dodaje:

– U grupi sam prijateljstva i sa Saudijskom Arabijom, sav taj muslimasni svet je zona mog intresovanja, a budući da nisam opterećen funkcijom u izvršnoj vlasti pozicija u Parlamentu mi omogućuje da budem most saradnje Srbije sa muslimanskim zemljam. Tome dodatno doprinosi i politika otvorenosti koju Srbija promoviše prema svetu uopšte, daje mi dobar prostor – navodi on.

Exit mobile version