Porodica Filurija iz sela Vrbnica na Pešterskoj visoravni ovu zimu pamtiće zauvek. Izgubili su glavu porodice i to u najtežem mogućem periodu.

Zbog snega koji je blokirao je put, pokojnika su sahranili nakon tri dana i to noseći ga na leđima do seoskog groblja, prenosi RINA.

Da nevolja nikad ne ide sama potvrđuju upravo ovi Pešterci, jer se sada razbolela i majka do koje ne može stići medicinska pomoć, opet zbog nepristupačnog puta.

“Očajni smo, juče su dolazili da čiste, probijeno je samo nekoliko metara puta a onda se čistač okrenuo i otišao. Majka nam je u postelji od pre tri dana i ne verujem da će lako preživeti. Bukvalno se bori sa životom. Da je mašina juče pročistila put kao što je trebalo verovatno bismo uspeli da je iznesemo iz ove nedaće do lekara u Sjenicu. Ovako smo nemoćni, dežuramo pored njenog kreveta i čekamo kada će da izdahne”, rekao je Dragan Filurija za RINU.

Zavejani planinci mole za pomoć, jer ne mogu sami da prevaziđu ovako tešku situaciju, a razloge zbog kojih čistač nije očistio put okarakterisali su kao neverovatne.

“Čovek koji je vozio mašinu rekao je da kad nismo glasali za SDA ne treba put ni da nam se čisti. Šokirani smo i ne možemo da verujemo da je moguće da postoje takvi ljudi, pritom znajući da je nemoćna starica na postelji. Ovako nešto nismo ni slutili da može da nam se desi. Nehumano je od strane lokalne vlasti koja šalje takve ljude da nam navodno pomognu a oni nas ucenjuju i čine nam zlo. Juče sam sahranio oca, ostaću sada i bez majke, nemoćni smo”, priča slomljeno Dragan.

IZVOR: RINA,Ilustracija: Profimedia/Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dpa