Naslovna Vijesti Neviđeno čudo u RS-u – Ni Dodikovi ni PDP nijesu prolasili pobjedu...

Neviđeno čudo u RS-u – Ni Dodikovi ni PDP nijesu prolasili pobjedu večeras!

Ni nakon što je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne, nepotpune i nepotvrđene rezultate za članove Predsjedništva BiH, kada je u pitanju izbor srpskog člana još uvijek se ne može pouzdano reći ko će od kandidata iz Republike Srpske u naredne četiri godine obavljati tu funkciju.

Igor Crnadak, generalni sekretar PDP-a, izjavio je da je nezadovoljan činjenicom da je CIK BiH obradio samo 52,03 posto biračkih mjesta u RS-u, prema kojima Željka Cvijanović, kandidatkinja koalicije Za pobjedu Srpske, vodi u odnosu na kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića za 1.210 glasova.

“Mi imamo prebrojanih 70 posto glasova i prema njima Mladen Ivanić je osvojio 235 hiljada glasova, a Željka Cvijanović 231 hiljadu. Uzorak CIK BiH nije dovoljno velik, to je samo polovina obrađenih izbornih mjesta i sigurni smo u svoje podatke“, podvukao je Crnadak.

Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, u obraćanju novinarima kazao je da se podaci SNSD-a uglavnom poklapaju s podacima CIK-a BiH, s tim što ova partija svoje podatke bazira na 66 posto obrađenih biračkih mjesta.

“To znači da Željka Cvijanović vodi za hiljadu glasova. Naravno, pratićemo sve rezultate kako budu pristizali, pred nama je duga noć“, kazao je Radojičić.

Exit mobile version